home 2024. június 30., Pál napja
Online előfizetés
27. Nemzetközi Oldtimer-találkozó Ivan Sarić tiszteletére
Sörös Vince
2024.06.27.
LXXIX.. évf. 26. szám
27. Nemzetközi Oldtimer-találkozó Ivan Sarić tiszteletére

Szebbnél szebb, több évtizedes autó- és motorcsodákban gyönyörködhetnek majd azok, akik részt vesznek a Szabadkai Oldtimer Egyesület által 27. alkalommal megrendezendő találkozón.

Risto Radulović, az egyesület igazgatóbizottságának tagja a sajtótájékoztatón elmondta, minden egyes találkozójuknak van egy témája, az ideinek a fő karaktere Ivan Sarić lesz, aki 1910. október 16-án a saját készítésű repülőjével Szabadkán tette meg első útjait a levegőben. Az említett személy, akiről azóta már iskolát is elneveztek, kiemelkedő sportoló is volt, kerékpározó, és saját készítésű autóval is büszkélkedhetett.

Az esemény programját Tomislav Vidaković, a Szabadkai Oldtimer Egyesület elnöke ismertette.

— A meghívott vendégek már június 28-án, pénteken érkeznek, és a Középiskolások Diákotthonában fognak megszállni Szabadkán. A karaván június 29-én, szombat reggel 9-kor indul a szabadkai repülőtérre, Békovára, ahol a jelenlévők előadást hallgathatnak meg Ivan Sarić életéről, majd folytatják útjukat Bácskossuthfalva központjába. Az időtálló járműveket itt 12 órától lehet szemügyre venni. A rendezvény Szabadkán az Ivan Sarić-szobor koszorúzásával folytatódik 18 órakor. A gépjárműveket ez idő alatt Szabadka központjában lehet megcsodálni 20 óráig. Másnap, június 30-án, vasárnap 10-től 13 óráig a veterán járgányok a palicsi Vigadó épülete előtt állomásoznak.

A rendezvény keretében tartják meg a 7. Tomos-találkozót is, melynek részleteiről Kenyeres Károly, az egyesület igazgatóbizottságának tagja számolt be. Elmesélte, miként született meg az ötlet hét éve, hogy egyesületet alakítsanak, és ez milyen jó lehetőség a hasonló érdeklődési körű személyek kapcsolattartására. Elmondta, évről évre többen vannak, és egyre több jó állapotú, megőrzött motort mutathatnak be. Az idén a nézőközönség döntheti majd el, hogy melyik közlekedési eszközt tartja a legszebbnek.

Fényképezte: Sörös Vince

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..