home 2024. június 30., Pál napja
Online előfizetés
Magyarország a béke szigete, és nem fog hadba lépni
(Tha)
2024.06.01.
LXXIX. évf. 22. szám
Magyarország a béke szigete, és nem fog hadba lépni

A tizedik alkalommal, ezúttal a „Magyarország maradjon a béke szigete!” mottóval tizedik alkalommal tartották meg Budapesten a Békemenetet. A résztvevők a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonultak – az útvonal és a helyszín változást jelent a korábbi évek megmozdulásaihoz képest.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője előzetesen elmondta, szeretnék, ha a tömeg hangja elhallatszódna Brüsszelig. A Békemenetre mindenkit vártak pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül.

Orbán Viktor a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten mondott beszédet.

Első mondatai a kárpátaljai magyarságnak szóltak, valamint jókívánságait küldte Robert Fico szlovák miniszterelnöknek.


Fotó: MTI

Az EP választásokra kitérve hangoztatta, azért küldik a jelöltjeiket, hogy foglalják el Brüsszelt, mert ott olyan emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban, az erőszakban, de hisznek a szeretet és az összetartozás erejében.

Most egy nagy és bátor tettre van szükségünk – folytatta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, meg kell nyerniük az európai választást, de úgy, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttük a város kapuit, és sietősen távozzanak.

Kiemelte, 2006 ősze óta minden választást megnyertek, tizenegyszer egyhuzamban.

A mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb egész Európában. A mienk a legnagyobb választási hadsereg. Soha senki nem tudott ennyi embert felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje – mondta és hozzátette: Minden mellettünk szól. Az erő, a lelemény, a kitartás, a jó ügy, amit szolgálunk. Orbán Viktor intenzív kampányt hirdetett a jövő hétre.

Meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon – határozta meg a célt. Magyarországon van az egyetlen békepárti kormány az Unióban.

Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt. Mi a nép nélkül, nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni. Csak akkor maradhat ki hazánk a háborúból, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme – hívta fel a figyelmet a magyar kormányfő.

Ismét hangoztatta, Magyarország nem fog hadba lépni, nem akar háborúzni. Hangsúlyozta: Vagy mi győzünk, vagy ők, harmadik út nincs. Csak harmadik világháború.

Orbán Viktor Magyarországot nyugodt és erős szigetnek nevezte Európa közepén, ahol befelé együttműködés kifelé összezárás van, ami egyben a siker titka. Ki kell maradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot. Ahhoz azonban, hogy a magyarok igazságát európai igazsággá tegyék, a választást meg kell nyerni június 9-én – zárta beszédét a magyar kormányfő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..