home 2024. július 02., Ottó napja
Online előfizetés
Szerszámíjjal lőttek rá egy rendőrre Belgrádban
2024.06.29.
LXXIX. évf. 26. szám
Szerszámíjjal lőttek rá egy rendőrre Belgrádban

Rálőttek az Izrael belgrádi nagykövetségét védő szerb rendőrre. Az eset ma 11 óra tájban történt. A helyszíni tudósítások szerint az elkövető, odalépet a csendőr bódéjához az izraeli nagykövetség előtt, kinyitotta az ajtót és szerszámíjjal rálőtt.

A rendőr önvédelemből tüzet nyitott a támadóra, aki belehalt a sérüléseibe. A rendőr eszméleténél volt, amikor a Sürgősségi Központba szállították, ahol műtéti úton távolították el a nyílvesszőt a nyakából.

Ennek következtében magasabb szintre emelték a biztonsági készültséget a szerb fővárosban. Nem csak a kiemelt jelentőségű objektumoknál, mint például a nagykövetségek és az állami intézmények, mert az a cél, hogy a polgárok lássák a rendőröket a bevásárlóközpontoknál, és a sétányoknál is.

A helyszínen Ivica Dačić szerb belügyminiszter elmondta, mindent megtesznek azért, hogy megteremtsék az emberek biztonságát. Ivica Dačić szerint minden kétséget kizáróan terrorcselekményről van szó, ami Szerbia ellen, a csendőrség tagja ellen irányult. Elővigyázatosságból letartóztattak több embert, akik rendőri létesítmények környékén tartózkodtak.

Az elkövető a vahabita mozgalom tagja. Ez a csoport az iszlám vallás tisztaságának a visszaállítására törekszik. Igyekeznek minden olyan külső hatástól megszabadítani a hitüket, amelyek szerintük az iszlám tisztaságát, erejét és jövőjét veszélyezteti.

Folyik a nyomozás a belgrádi terrortámadás ügyében – nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök Belgrádban, a Sürgősségi Központ épülete előtt. Már napok óta figyelték az elkövetőt és a hozzá köthető csoportot, ám nem sejtette senki, hogy ilyen gyorsan elkövet valamit. A szerb államfő kiemelte, még egy kis idő kellett volna, hogy elfogják a férfit. A politikus elmondta, mindenkit letartóztatnak, aki az ügyhöz köthető. Kifejtette, mindenkinek joga van a szabad vallásgyakorláshoz, de senkinek sincs joga ilyet elkövetni.

Forrás: Vajdaság Ma, Pannon RTV

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..