home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Zajlik a Nyárhangoló Fesztivál második napja Palicson
2024.07.12.
LXXIX. évf. 28. szám
Zajlik a Nyárhangoló Fesztivál második napja Palicson

A népzenét, könnyű- és világzenét játszó Csík zenekar és a vajdasági Juhász zenekar koncertjével kezdődött meg július 11-én Palicson a III. Nyárhangoló Fesztivál. 

A Csík zenekar a nemrégiben megjelent Soha nem lesz vége című lemezükről adott ízelítőt.

A fesztiválon a következő napokban lesznek koncertek, táncházak, beszélgetések, kiállítások, előadások, gyermekfoglalkozások, ugyanis ez a rendezvény több generációhoz, a család minden tagjához szól.  

A nagyszínpad a női strandon levő füves területen található, a gyermekfoglalkozások, melyek idén falmászással és pónilovaglással bővültek, 16-tól 20 óráig a kék váza melletti füves részen, sátorban zajlanak. Ezen kívül a Vigadó teraszán és nagytermében, a nyári színpadon és annak előterében is vannak és lesznek műsorok. Természetesen nem marad el a kézműves kirakodóvásár sem.

Június 12-én, pénteken nyílik meg a Vigadó nagytermében a budapesti Makovecz Imre Alapítvány Családi házak című kiállítása, melyet beszélgetés is követ. A Vigadó teraszán Európa címmel jelentettek be politikai-közéleti beszélgetést, melynek résztvevője Illés Boglárka, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Vicsek Annamára, a VMSZ alelnöke, európai parlamenti képviselő.

A nyári színpadon 21 órakor a Lévi Story! – A Farmerkirály című musicalre várják a közönséget. 
Július 13-án, szombaton Vinkó Tamás környezetkutató vezetésével biciklitúra kezdődik 9-kor a tó körül, 10-kor a Csiga duó lép fel a nagyszínpadon, a 11-kor kezdődő beszélgetésekben pedig Horváth Mária Dóra pszichológus fejti ki, van-e még randi az offline térben, Paskó Csaba a kenyérsütés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, majd a pályaválasztás, a pályakezdés és a pályaelhagyás lesz a téma Császár Gabriella pályaválasztási tanácsadóval.

A gyermekprogram 15 órakor folytatódik a nagyszínpadon a Góbi Rita Társulat és a Bábszíntér Hacukaland táncos fellépésével. A Vigadó nagytermében 19 órakor Lorán Barnabás Trabarna estjére kerül sor, a nagyszínpad pedig 20 órától a vajdasági magyar zenekaroké lesz, fellép a Garden Party, a ContraBayando és az OldSkullz, majd a nyári színpad előterében a Duhaj zenekar tart táncházat. 

Július 14-én, vasárnap, a fesztivál zárónapján, a Vigadó teraszán 11 órakor Beke Ottó egyetemi oktatóval és Fülöp Hajnalkával, a Tudatos Digitális Szülő program alapítójával folyik beszélgetés, 13 órakor viszont a generációk egymásra hangolódásáról lesz szó Hal Melinda klinikai szakpszichológussal.

A Vigadó nagytermében 15 órakor Fesztbaum Béla a Pesti polgár című zenés előadással mutatkozik be. 16.30-tól Világrendek és ami maradt belőlük – Henry Kissinger külpolitikájának a hatása a közép-európai rendszerváltásra címmel Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel folyik majd beszélgetés.

A Nyárhangoló Fesztivált a Monarchia Operett zárja a Sohasem ér véget a dínom-dánom című összeállítással.

A szervezők jó szórakozást kívánnak mindenkinek!

Fotók: Nyárhangoló Fesztivál / Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..