home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
Ennyi elsős nagy kincsnek számít
Tóth Lívia
2024.09.02.
LXXIX. évf. 35. szám
Ennyi elsős nagy kincsnek számít

Tanévnyitó ünnepséget tartottak, és fogadták az első osztályos diákokat Zentán, a Thurzó Lajos Általános Iskolában, ahol csak magyar tannyelvű tagozatok vannak. A rendezvényen az iskolába induló gyerekek elkapták a beiskolázási tanszercsomagokat és az iskolatáskákat.

Nagy Sarolta, az iskola kinevezett igazgatója elmondta, a tanintézménynek 394 tanulója van, ebből 64 elsős. A kicsinyek három tagozatra osztva kezdik meg a diákéletet, valamint lesz egy sajátos nevelési igényű osztály is.

Az intézmény vezetője a vendégek köszöntése után az elsősökhöz, a szüleikhez és a kollégákhoz fordult, majd Szent-Györgyi Albert gondolatára utalva így zárta beszédét: „Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája, fényes és dicső.”

Oláj Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács tagja az életen át tartó tanulásra buzdította a kisdiákokat, és sok kitartást, szorgalmat, türelmet kívánt nekik.

— Biztos vagyok benne, hogy a tanító nénitek segítségével könnyen megtanuljátok a betűket, együtt fedezitek fel a számok titkait, és megannyi örömteli percet töltötök el a Thurzó Lajos Általános Iskolában.

Az elhangzottakhoz hozzátette, a magyar kormány, a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség megajándékozza az első osztályba indulókat egy jó minőségű iskolatáskával és egy olyan tanszercsomaggal, amelyben minden benne van, amire az első osztályosnak szüksége lehet.

Az ünnepségen jelen volt Ótott Róbert, a Tartományi Kormány alelnöke, oktatási titkár, aki kiemelte, az elsősök olyan iskolában kezdik meg tanulmányaikat, amely már 111 éve áll fenn, és a környéken az egyik legszebb, legkorszerűbb az épülete.

— Lesznek majd könnyebb és nehezebb napok is, de az biztos, hogy egy gyönyörű időszak kapujában álltok. A tanítóitokra mindenben számíthattok, osszátok meg velük meglátásaitokat, élményeiteket, kérdéseiteket. Az osztálytársaitokkal egy nagy családot alkottok majd, mely a bizalomra, elfogadásra és megértésre épül — üzente az elsősöknek, majd a pedagógusokhoz és a szülőkhöz szólt. — A Thurzó Lajos Általános Iskola kivételes helyzetben van, hiszen szép számú magyar elsős iratkozott be. Mostanság, amikor sok településen kis létszámú tagozatokról beszélünk, ez nagy kincs. A mai nap nemcsak az elsőbe indulók számára nagy nap, hanem a szüleik életében is mérföldkő, hiszen az óvodás iskolássá cseperedett, jönnek a kötelezettségek, a megmérettetések, a házi feladatok. Segítsék gyermekeiket ebben a nagy változásban, felzárkózásban, beilleszkedésben, és támogassák őket mindenben.

Az elsősök nagy örömmel vették át az ajándékot, majd a tanszereket és a táskákat ft. Sárkány Dávid áldotta és szentelte meg. Az alkalmi műsorban versekkel, énekkel, tánccal közreműködtek a Thurzó Lajos Általános Iskola alsós és felsős tanulói.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..