home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Kis nagy lépések a Kurbli háza táján
Szerda Zsófia
2022.12.12.
LXXVII. évf. 49. szám
Kis nagy lépések a Kurbli háza táján

A szabadkai Kurbli Filmklub nem áll meg, dübörög tovább, ráadásul nemrég fényben úszó reklámtáblát is avatott, hiszen ha minimoziként tekintünk rá (s miért ne tennénk?), illendő is mellé egy szépen csillogó, moziműsort hirdető tábla. 

Mostantól tehát van a Kurblinak egy állandóan kivilágított felülete, a klub falán, így még könnyebben odatalálhat, aki vágyik egy jó kis mozis közösségi élményre. A vitrinben a moziműsor mellett az aktuális filmekről is lehet majd olvasni. A csapat külön háláját fejezi ki Száraz Áronnak, aki szaktudásával segítette a fénylő reklámtábla létrejöttét.

Közeleg az év vége, de decemberben még három filmet tekinthetnek meg a vasútállomással szemben, azaz a Bosa Milićević 1. alatt lévő Kurbli Filmklubban. December 13-án Pedro Almodóvar Kötözz meg és ölelj! című filmje látható. Egy elmegyógyintézetből szabadult alak (Antonio Banderas) szerelemüldözésének története, melyben egy még bizarrabb pornószínésznő a partnere (Victoria Abril). Abril a rendező egyik nagy múzsája, ez a film kettejük gyümölcsöző kapcsolatának a kezdete volt.

December 20-án Jeles András filmszatírája kerül terítékre, az Álombrigád, mely szürreális képi világával a Kádár-rendszer totális csődjével szembesít. Formabontó módon ragadja meg a munkások helyzetének keserű valóságát.  

Az év utolsó kurblis vetítése december 29-én lesz, a mozi fenegyerekének, a dús, ősz hajú David Lynchnek az alkotását vetítik a filmklubos közönségnek, ez a Veszett krimi című romantikus krimi. Lynchről a Twin Peaks, a Kék bársony vagy a Dűne is eszünkbe juthat, a Veszett világ egy sötét tündérmese, Óz, a csodák csodájából kölcsönvett elemekkel. Felkavaró, humoros és kísérteties road movie, Amerika bűzlő belsejében. A film Arany Pálma díjat nyert.

A kurblisok tehát mindenkit szeretettel várnak vetítéseikre az említett dátumokon, 19 órára. A részvétel ingyenes, s a filmek után közösen beszélgetnek el a látottakról.

Aki pedig a jövő évi programjaikra kíváncsi, most már nemcsak a közösségi oldalakon találja meg őket, hanem az épület előtti reklámtábla felé is elsétálhat, hogy rápillantson az aktuális filmklubműsorra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..