home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Nyílt nap az MTTK-n
(S. N.)
2017.03.06.
LXXII. évf. 9. szám
Nyílt nap az MTTK-n

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar március 4-én, szombaton megnyitotta kapuit az érdeklődő középiskolás diákok előtt.

Dr. Lepeš Josip, a Kar megbízott dékánja köszöntötte a kíváncsi diákokat, és ismertette azokat a lehetőségeket, amelyeket az intézmény nyújt.

Dr. Czékus Géza, oktatással megbízott dékánhelyettes beszámolt gyakorlati tevékenységeinkről, melyek az iskoláskor előtti intézményekben, valamint az általános iskolákban folynak. Hangsúlyozta, hogy hosszú, ám gyümölcsöző út vezet a pedagógussá váláshoz, hivatásunk révén példaértékű részei leszünk a társadalomnak.

Dr. Pintér Krekity Valéria számos ösztöndíj-lehetőséget ismertetett, és tájékoztatást adott az egyetemista otthonokról és a diákcsere programokról.

Dudás Éva, a tanulmányi osztály vezetője hasznos tudnivalókkal látta el az érdeklődőket a felvételi menetéről, a képességvizsgáról és az előkészítőkről. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Kar honlapján naprakész információk várják az érdeklődőket.

A Hallgatói Önkormányzat képviseletében Sós Nóra, az MTTK HÖK alelnöke mutatta be a Karon folyó eseményeket. Ösztönözte a diákokat arra, hogy legyenek részesei ennek az intézménynek, és a színes egyetemista életnek.

A tájékoztató előadás után érdekes játékokkal készültek a Kar oktatói. A jelenlevők többek között a biológiai tárgyakról és kutatásokról hallhattak érdekességeket, de a matematika és az informatika világába is elkalandozhattak. Érdekesnek bizonyultak a fejlesztő játékok, melynek során leginkább érzékszerveikre hagyatkozhattak a diákok. A könyvtár bemutatására is sor került, ahol nyelvi játékokkal kedveskedtek a látogatóknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..