home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Újabb vakcina engedélyezése és szigorú kiviteli korlátozás
2021.01.29.
LXXVI. évf. 4. szám
Újabb vakcina engedélyezése és szigorú kiviteli korlátozás

Az Európai Bizottság pénteken feltételes engedélyt adott az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagának forgalomba hozatalára.

A Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinája után ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség, a Covid-19 elleni harmadik oltóanyag, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unió 27 tagországában.

Az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken adott ajánlást az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű vakcinájának egyéves feltételes forgalmazására, miután úgy ítélte meg, hogy az oltóanyag hatékony az új típusú koronavírus ellen.

A vakcina beadását 18 éves kor felett ajánlják.

A B92 híre szerint szigorúan korlátozza a koronavírus elleni védőoltások kivitelét az EU. Az export csak az Európai Tanács jóváhagyásával lehetséges. Ez alól kivételt képez a Nyugat-Balkán, az EU vezetői ugyanis már többször kifejtették, hogy támogatják a szomszédok vakcinációját. A korlátozás időszakos, jelenleg március végéig van érvényben.

(Forrás: MTI, B92)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..