home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Épületeink a fiatalok szemével
Szerda Zsófia
2024.04.18.
LXXIX. évf. 16. szám
Épületeink a fiatalok szemével

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Előhívott értékek — épített örökségünk a fiatalok szemével címmel hirdetett az ősszel pályázatot, melyre több mint háromszáz pályamunka érkezett be, s a legjobbakat egy kiállítás keretében mutatták meg a nagyközönségnek.

A zentai kis zsinagóga adott otthont a kiállításnak, melyet Kormányos Katona Gyöngyi, a VMMI igazgatója, s Antal Andrea, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának főosztályvezető asszonya nyitott meg. A megnyitó után a zsűri elnöke, dr. Szilágyi Mária építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök értékelte a fotókat, és Bosznai Sári, a VMMI munkatársa összegezte a pályázatra érkezett alkotásokat, felsorolva azokat az iskolákat, amelyeknek diákjai küldtek fotót. A kiállításmegnyitón közreműködött Katona Noémi és Lévai Lili énekkettőse, Nádi Csaba énekes szólista, valamint a Zentai Gimnázium kórusa Bíró Magyari Kinga vezetésével. 

A dr. Szilágyi Mária építészmérnök, Szerda Zsófia, a Hét Nap munkatársa és Révész Róbert fotóművész alkotta bírálóbizottság az általános iskolások közül Bödő Balázs, Knežević Kalina, Martinek Viktor és Nagy Róbert alkotásait díjazta, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet különdíját pedig Mihályi Adrián és Tallós Sarolta érdemelte ki. A közönség Sándor Dávid fotóját díjazta. A középiskolások mezőnyében Lázity Leila, Volford Éva, Góli Zsuzsanna alkotásait díjazta a zsűri, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet különdíját Víg Korinának, a közönségdíjat pedig Vajda Áronnak ítélték oda.

Azok a diákok, akiknek több mint egy fényképük is bekerült a szűkebb válogatásba, május folyamán egy kiránduláson vehetnek részt, Zombor városát és Bács várát tekintik majd meg közösen.

A kiállításmegnyitóról bővebben az április 24-én megjelenő számunkban olvashatnak.

Fényképezte: Szerda Zsófi

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..