home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Újabb elismerés az Aprókáknak
Kónya-Kovács Otília
2009.01.14.
LXIV. évf. 2. szám
Újabb elismerés az Aprókáknak

A városháza barokktermében adták át Nagybecskerek város díját és elismeréseit a fiatal tehetségeknek. Kovács Jolánka magyar szakos tanár, könyvtáros, a kitüntetéseket odaítélő bizottság tagja elmondta, hihetetlenül kevés, mindössze nyolc felterjesztés érkezett a felnőttek kategóriájában. A...

A városháza barokktermében adták át Nagybecskerek város díját és elismeréseit a fiatal tehetségeknek. Kovács Jolánka magyar szakos tanár, könyvtáros, a kitüntetéseket odaítélő bizottság tagja elmondta, hihetetlenül kevés, mindössze nyolc felterjesztés érkezett a felnőttek kategóriájában. A csekély reklámozás miatt -- a felhívás csak a Zrenjanin c. hetilapban jelenik meg -- valószínűleg kevesen tudnak ennek a díjnak a létezéséről.
Nagybecskerek város díját hárman kapták meg: Aleksandra Vukovojac tanítónő, Slavoljub Epifanić, a nagybecskereki vakok és gyengénlátók községközi szervezetének tagja, sportoló és dr. Milan Radaković nyugalmazott nőgyógyász.
A fiatal tehetségek közül elismerésben részesült Jelena Živković és Bojana Mitrović kézilabdázó, Dijana Holok asztaliteniszező, Igor Vukoje, a begafői Vitézek amerikai futballklub tagja, Mihajlo Sporin, az újvidéki Művészeti Akadémia festészet szakának elsőéves hallgatója, Nemanja Števanov fiatal zongoraművész, három rockegyüttes, a Betty Boop, a Raskršće és a Kvazar, valamint a muzslyai Petőfi Sándor MME Aprókák énekcsoportja. Az Aprókák legutóbb a novemberben Budapesten megtartott Vass Lajos Népzenei Szövetség VII. Kárpát-medencei döntőjén a legnagyobb elismerést érdemelték ki, a fesztivál nagydíját.
Rontó Márta, a csoport művészeti vezetője elmondta, örül, hogy valaki felfigyelt rájuk és megjutalmazták a gyermekek befektetett munkáját. Az Aprókák énekcsoportnak hat tagja van, a háttérben a vezetőjük, Márta látható. Balról jobbra: Páger Szendi, Lele Brigitta, Süveg Teodóra, Muhi Dániel, Mészáros Enikő és Mészáros Emese.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..