home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Színjátszó szakkör Magyarkanizsán
Kovács Laura
2023.07.04.
LXXVIII. évf. 26. szám
Színjátszó szakkör Magyarkanizsán

Színjátszó szakkör indul az őszre gyerekeknek Magyarkanizsán. A csapat toborzása már megtörtént, most intenzív képzés folyik egy kéthetes nyári színjátszó tábor keretében, a Művészetek Háza kisszínpadán. Ábrahám Gréta foglalkozásvezetőt és a részt vevő gyerekeket kérdeztük. 

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény eseményére nagy volt az érdeklődés, leginkább az általános iskola felső tagozatos diákjai jelentkeztek, viszont vannak alsós tanulók is.

— Ez egy intenzív, kéthetes program, munkanapokon délelőtt 9 és 12 óra között tart. Minden foglalkozás csapatépítő gyakorlatokkal kezdődik, valamint beszédkészség-fejlesztő gyakorlatokat is végzünk, majd az improvizációra helyezzük a hangsúlyt. Igazából a színjátszás alapkellékeit tanítjuk meg a gyermekeknek — mesélte Ábrahám Gréta. Hozzátette, a hosszú távú terv az, hogy szeptemberben újrainduljon a színjátszó szakkör, és fél év elteltével egy előadást hozzanak létre. A jelenlegi színjátszó táborban Rókus Zoltán színművész adja át tapasztalatait.

Sarnyai Lorena már kiskora óta szeret színdarabokban szerepelni.

— Azért jó színészkedni, mivel ilyenkor mindenki elengedheti magát. Néha jók az ilyen pillanatok, amikor nem kell agyalni a dolgokon, hanem csak eljátszani egy darabot. Szerintem a pozitív hősöket sokkal jobb eljátszani, mert ha az ember boldog, akkor az örömét meg is mutathatja a színpadon.

Jakus Maját is már régóta foglalkoztatja a színészkedés gondolata, és ezt a szakkört jó kiindulópontnak látta ahhoz, hogy elkezdjen komolyabban is ezzel foglalkozni.

— Sok az improvizációs gyakorlat, valamint sok légző- és beszédgyakorlat van, ami a színészeknek nagyon fontos, hogy normálisan tudjanak előadni, és sokat játszunk. A hosszú szövegek megtanulásához sok gyakorlás szükséges. Gyakorlás közben belénk vésődik a szöveg, de erre otthon még rádolgozunk.

Lorena és Maja remélik, hogy tíz-húsz év múlva is színészettel foglalkoznak majd, és a színpadon is láthatják őket az emberek.

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..