home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Szabadkán hamarosan megnyitja kapuit a városi műjégpálya
Kartali Róbert
2023.11.29.
LXXVIII. évf. 48. szám
Szabadkán hamarosan megnyitja kapuit a városi műjégpálya

December 8-án kezdődik a korcsolyázási szezon a szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat által működtetett műjégpályán. A sportolók már néhány nappal korábban birtokukba vehetik a jeget. Az illetékesek továbbá azt is bejelentették, hogy a városi tanács mai döntése értelmében a nyugdíjasok ezentúl ingyenesen használhatják a reggeli órákban a közvállalathoz tartozó medencéket.

A Stadion Kommunális Közvállalat már felkészítette a létesítményt, a berendezéseken elvégezték a karbantartási munkálatokat, felújították és befestették a műjégpálya kerítését, rendbe tették a belső egységeket, sőt egy új, korszerű beléptető rendszert is telepítettek a bejárathoz. Mindezek után pedig elkezdődik a jég készítése is, mely gyors lesz, az időjárás-előrejelzés szerint ugyanis ezekben a napokban hideg idő várható — jelentette be Dimitrioski Tamara. A közvállalat igazgatója elmondta, hogy a jegyek értékesítése már az új rendszerrel történik majd, így nyomon követhető lesz, hogy hány látogató tartózkodik az épületben. Mint mondta, a rendszer nagy előnye, hogy meggyorsítja a látogatók bejutását, ami főleg az iskolai szünetben fontos, amikor nyitáskor kisebb tömegek alakulnak ki a bejáratnál. Ezt a beruházást Szabadka Város Önkormányzata támogatta 2 700 000 dinár összegben. Továbbá, akárcsak az előző években, az idén is 200 000 dinár értékben vásároltak új korcsolyákat.

— A korcsolyapálya az előző évekhez hasonlóan három időpontban fogja fogadni a látogatókat: mindennap 10 és 12, 14 és 16, valamint 18 és 20 óra között. A belépő ára 250 dinár, a korcsolyabérlés ugyancsak 250 dinár, a korcsolyaélezés pedig 150 dinár lesz majd — részletezte az igazgatónő, és azt is bejelentette, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az idén is igyekeznek színesebbé tenni a téli szünetet, így hagyományosan megrendezik a Szupertél elnevezésű vetélkedőt, illetve a legfiatalabb látogatók számára most is megszervezik majd a télapócsomag-osztást a korcsolyapályán.

 

A nyugdíjasok decembertől ingyen mehetnek úszni 

A városi tanács ülésén jóváhagyták a stadion közvállalat ama kezdeményezését, hogy a nyugdíjasok a rekreációs időpontokban, reggel 6 és fél 8 között, ingyenesen használhassák a sétaerdei, illetve a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő medencéket — jelentette be Góli Csilla. А városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja elmondta, hogy a nyugdíjasok kéréssel fordultak Pásztor Bálinthoz, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnökéhez.

— Nagyon sokan használják a medencét egészségügyi okok miatt heti több alkalommal, és a 150 dináros nyugdíjasjegy sokuknak jelentős megterhelés volt. Pásztor Bálint megkért bennünket, hogy nézzük meg, milyen módon tudnánk segíteni a nyugdíjasoknak. Az igazgatónővel fogadtuk őket, és arra az álláspontra jutottunk, hogy a Stadion és ezáltal Szabadka városa is csatlakozni fog a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kezdeményezéséhez, aminek eredményeként december 1-jétől azok, akiknek van nyugdíjaskártyájuk, a reggeli rekreációs órákban ingyenesen tudják majd használni a két nagy medencét.

Góli Csilla azt is elmondta, hogy a legutóbbi pótköltségvetésben megemelték a Stadion közvállalat támogatását 164 millió dinárról 182 millióra, hogy az zökkenőmentesen tudja üzemeltetni a hozzá tartozó összes sportobjektumot Szabadkán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..