home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szabadka: Bakić polgármester meglátogatta az Ambruš család hármas ikreit
2023.11.15.
LXXVIII. évf. 46. szám
Szabadka: Bakić polgármester meglátogatta az Ambruš család hármas ikreit

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma meglátogatta az Ambruš családot, Noémit (31) és Urošt (29), valamint hármas ikreiket: Novakot, Dunját és Vidakot, akik ez év augusztus 30-án születtek. A babák császármetszéssel jöttek világra az újvidéki Betania szülészeten, és miután valamivel több mint egy hónapot töltöttek az újvidéki Anya- és Gyermekgondozó Központban, hazatérhettek Szabadkára. Bakić polgármester a szabadkai önkormányzat és a saját nevében gratulált az Ambruš házaspárnak, jó egészséget és sok örömöt kívánt az egész családnak, és átadta az ajándékcsomagot.

A szülőkkel folytatott szívélyes beszélgetés után Bakić polgármester elmondta, hogy Szabadka város követi Szerbia és a Tartományi Kormány népességnövelő politikáját és igyekszik fejleszteni a családtámogató intézkedéseit.

„A helyi önkormányzat a Szerb Köztársaság politikájával összhangban, amely mélyen elkötelezett a demográfiai helyzet javítása iránt, figyelemmel kíséri és javítja a pronatalitási és népesedéspolitikai intézkedéseket. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szülőket gyermekvállalásra ösztönözzük, illetve hogy itt maradjanak és gyermekeiket Szabadkán neveljék“ – mondta Bakić polgármester.

Emlékeztetett arra, hogy ez év július végén döntést hozott arról, hogy Szabadka város 2023. szeptember 1-től teljes egészében fedezi a Naša Radost óvodáiba, valamint a csantavéri és györgyéni általános iskolákban működő óvodákba járó több mint 4500 gyermek ellátási költségeit.

"Továbbá 10.000 dinárral támogatjuk a városunk területén működő bejegyzett magánóvodákba járó azon gyermekek költségeit is, akiknek a szülei vagy törvényes képviselői erre jogosultak. Ezen, az ország népességnövelő politikájának megfelelően meghozott döntésen túlmenően a város költségvetéséből minden várandós nőt és anyát támogatunk, illetve támogatást nyújtunk a mesterséges megtermékenyítéshez is. A Szabadkai Közkórházban idén július közepén született meg az első baba a reproduktív gyógyászat és mesterséges megtermékenyítés program révén.  Mindez azt bizonyítja, hogy a helyi önkormányzat arra törekszik, hogy minél több támogatást nyújtson a családoknak és szülőknek – mondta Bakić.

​Hozzátette: az önkormányzat a szülést segítő és népesedéspolitikai intézkedések javítása mellett folyamatosan olyan projekteket indít, amelyek hozzájárulnak a szabadkai emberek életminőségének javításához.

„Szabadka város nemrégiben elfogadott második pótköltségvetése megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy városunk és minden polgártársunk számára több új, fontos beruházás induljon el. A beruházások között szerepel a Naša Radost IEI központi konyhája felújításának befejezése és felszerelése, valamint az intézményben működő két létesítmény – a Mandarina és a Sanda Marjanović óvodák felújítása és bővítése. E három projekt megvalósítására összesen 313 millió dinár összegű forrást biztosítottunk a város költségvetéséből” – mondta Bakić.

Az önkormányzat célja – emelte ki –, hogy a születésszám növekedésének ösztönzésével, az életminőség javításával Szabadkán is minél több gyermek szülessen.

„Nagy vágyunk, hogy Szabadka a gyerekek és a fiatalok városa legyen. A családtámogatási intézkedések javítása mellett az önkormányzat a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságos és gondtalan neveléséhez a lehető legjobb feltételeket biztosítsa az oktatási intézményekben – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

Végezetül még egyszer gratulált az Ambruš házaspárnak, és azt kívánta, hogy együtt, sok szeretettel, türelemmel és figyelemmel neveljék három gyermeküket.

„Élnék a lehetőséggel, hogy elmondjam minden polgártársunknak, aki szülővé szeretne válni, hogy városuk és Szerbia támogatni fogja ezen az úton” – zárta gondolatait Stevan Bakić polgármester.

Uroš Ambruš megköszönte Bakić polgármesternek a látogatást és az ajándékokat, amelyekért – mint mondta – kapcsolatban áll az illetékes városi szolgálatokkal, és kijelentette, hogy a babáknak jelenleg ezekre van a legnagyobb szükségük.

„Hálásak vagyunk a helyi önkormányzatnak és a polgármester úrnak ezért a szép gesztusért és támogatásért, ami nagyon sokat jelent számunkra. A babák az újvidéki Genesis Nőgyógyászati ​​Kórházban fogantak meg, és császármetszéssel, koraszülötten, a terhesség 30. hetében, ez év augusztus 30-án születtek az újvidéki Betania klinikán. Novák és Dunja október 17-ig volt az újvidéki Anya- és Gyermekgondozó Intézetben, Vidak pedig október 19-ig. Szerencsére minden jól végződött. Ezt azért mondom, mert a családom nevében és személyesen is szeretném kifejezni köszönetemet ezen egészségügyi intézmények orvosainak és személyzetének, valamint a szabadkai orvosoknak és egészségügyi személyzetnek mindazért, amit Noémiért és értem tettek, hogy szülőkké válhassunk, és hogy a babáink egészségesek legyenek” – mondta a büszke apa.

Ambruš Noémi elmondta, hogy a babák nagy örömöt jelentenek, de egyben nagy felelősséget is, és sok álmatlan éjszakát.

"A babák jól vannak. Szépen fejlődnek, nőnek és nem igényesek, csak kicsit csintalanok. A babák gondozása sok áldozatot követel, de nekünk semmi sem nehéz. Nagyon boldogok vagyunk. A nagymamák, rokonok, barátok sok-sok szeretetével és segítségével szerintem sikerülni fog. Számunkra az a fontos, hogy végre tele van a házunk, és hogy a három babánk egészséges” – mondta a boldog anyuka.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..