home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Néptanítók a sorainkból
Csizmadia Berák Benitta
2013.03.13.
LXVIII. évf. 11. szám
Néptanítók a sorainkból

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör nemrégiben dr. Szőke Anna néprajzkutatót látta vendégül. Dr. Szőke Anna előadásának címe A néptanítók hagyományőrző tevékenysége volt.

„Az élet viharaival szemben olyan légy, mint a madár, amely ha a fát kivágják alóla, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll.” (Miklósné Galambos Erzsébet életfilozófiája)
A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör nemrégiben dr. Szőke Anna néprajzkutatót látta vendégül. A korábbi óvodapedagógust nem kellett külön bemutatni a közönségnek, hiszen 2001 óta hozzájárul a helyi pedagógustáborok létrejöttéhez — mondta köszöntőjében Reperger Miklós, a kör elnöke.
Dr. Szőke Anna előadásának címe A néptanítók hagyományőrző tevékenysége volt. A jobbára pedagógusokból álló lelkes közönség lebilincselő adatokat, ízes anyanyelvünk egykori érdekes kifejezéseit hallhatta az előadótól, majd kutatómunkájából a Tiszaszentmiklóson dolgozó tanítónőről, Miklós Erzsébetetről szóló részt mutatta be a jelenlevőknek. A 83 éves, életvidám, kedves Tanító néni meleg szavakkal köszönte meg az elhangzottakat.
Kép és szöveg: Csizmadia Berák Benitta

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..