home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Mit vár 2012-től?
(re)
2012.01.04.
LXVII. évf. 1. szám
Mit vár 2012-től?

- Szalai Attila karikatúrájaIsmét elmúlt egy esztendő. Ilyenkor a legtöbben számon kérik - elsősorban önmaguktól -, hogy mit sikerült megvalósítaniuk abból, amit elterveztek. Küszöbön már az új év, az újabb kihívások ideje. Mert ilyenkor valahogy szinte mindannyiunkban felmerül a kérdés: ho...

- Szalai Attila karikatúrája

Ismét elmúlt egy esztendő. Ilyenkor a legtöbben számon kérik - elsősorban önmaguktól -, hogy mit sikerült megvalósítaniuk abból, amit elterveztek. Küszöbön már az új év, az újabb kihívások ideje. Mert ilyenkor valahogy szinte mindannyiunkban felmerül a kérdés: hogyan tehetnénk önmagunk és a szeretteink számára is boldogabbá, gyümölcsözőbbé a soron következő esztendőt...
Vannak, akik életük fordulópontjához érkeznek 2012-ben, ezért bizakodással tekintenek elébe. Ők tenni akarással, derűlátóan tervezgetik a következő esztendőt, igyekeznek valóra váltani azt, amit eddig nem sikerült. Sokan fogadalmakat tesznek, aztán vagy sikerül őket betartani vagy nem. De nem is ez a lényeg. Egyvalami biztos: az óév búcsúztatásakor mindannyian reménykedünk valami újban, ismeretlenben, valamiben, ami jobbá - vagy legalábbis elviselhetőbbé - teszi majd az életünket. Fogadalmakat teszünk, hogy ezentúl másként viszonyulunk embertársainkhoz, bizonyos eseményekhez és a ránk váró változásokhoz. De sajnos az akarat nem elég. Életünket jobbára tőlünk független erők alakítják, mi pedig csak statisztálunk hozzá. Az egész világot sújtó gazdasági válság, a munkanélküliség, a szegénység, a betegségek mind-mind megkeserítik az életünket, de ha igazán akarjuk, talán még találunk magunkban némi tartalékot, amely átsegít bennünket a nehézségeken. És nemcsak a ránk köszöntő 2012. esztendőben, hanem minden soron következő évben egyaránt.
Mit vár a 2012-től? - kérdeztük olvasóinktól.
SZABÓ Ilonka szabadkai nyugdíjas:
- Nem várok csodát az új évtől, csupán egy kis könnyebbséget a fiatalok számára. Elsősorban az új munkalehetőségekre gondolok, hiszen munka és jövedelem nélkül nem tudnak megélni. A lányom harmincnyolc évesen önhibáján kívül maradt munka nélkül. Már hat munkahelyre küldte el kérvényét, de egyikre sem veszik fel. Ez nagyon elkeserítő. És hány fiatal vár munkára? Nagyon sok. Valamikor, ha az ember megbecsülte magát a munkahelyén, szinte biztosra vehette, hogy onnan megy majd nyugdíjba. Ma már annak is örülnek a fiatalok, ha alkalmi munkához jutnak. A magam és a férjem számára már csak jó egészséget remélek az új évtől, ruhára, bútorra nekünk már nincs szükségünk. És nagyon jó lenne, ha legalább öt százalékkal növelnék a nyugdíjakat, hogy mi is könnyebben kifizethessük a számláinkat. Az árak egyre csak emelkednek, a járandóságunk pedig nem követi ezt a növekedést. Remélem, hogy a 2012. évben egy kicsivel nagyobb nyugdíjat biztosítanak számunkra, hiszen megdolgoztunk azért, hogy időskorunkban nyugodtan élhessünk, és ne szoruljunk senki segítségére.
TÚRI Krisztina kisbajmoki középiskolás:
- Természetesen jó egészséget kívánok a családtagjaimnak, magamnak pedig minél jobb osztályzatokat. Nagyon fontos a megszerzett tudás, hiszen ma már nem igazán lehet főiskolai vagy egyetemi oklevél nélkül érvényesülni. Nekem is minden vágyam, hogy felvételt nyerjek valamelyik egyetemre. Első helyen a jogi egyetem áll, de jelentkezem majd a pszichológiai és a biológiai szakra is. Ehhez azonban jó osztályzatokra és alapos felkészülésre van szükség, de én mindent megteszek ezért. Én tehát azt várom az új évtől, hogy megadasson számomra az egyetemi tanulmányok lehetősége. Ha megadatik, akkor pedig mindent elkövetek majd azért, hogy sikerrel leküzdjem az elém gördülő akadályokat az oklevél megszerzéséig vezető úton.
FEHÉR Attila újvidéki hangtechnikus:
- Az idén nősültem, úgyhogy az új évtől azt remélem, hogy bővül majd a család. A feleségemmel babát tervezünk, és bízom benne, hogy ez az álmunk valóra is válik. Eddig minden év elején azt tervezgettem, hogy elutazom a tengerre, vagy hogy nyélbe ütök valamilyen jól fizető munkát. Most azonban a kisbaba érkezése lett az egyetlen cél, aminek a megvalósulását a következő esztendőtől várjuk. Munka lesz, csak egészség legyen! Nagyon örülnénk a gyermekáldásnak, remélem, valóra válik.
ÚJHÁZI Anita nagybecskereki rendezvényszervező:
- 2012-től munkahelyet remélek. Óvónői végzettségem van, de sajnos nem sikerült még álláshoz jutnom. Elvégeztem egy rendezvényszervezői tanfolyamot is, most azt remélem, legalább ezen a téren tudok majd érvényesülni. Három éve várok munkára, azóta csak alkalmi munkákat kapok. Szerencsére a szüleim támogatnak, de most már végső ideje, hogy a saját lábamra álljak. Remélem, sikerül megvalósítanom az álmomat, és munkához jutok.
BOGNÁR Zoltán zentai magánfuvaros:
- Pénzt remélek, sok pénzt! Vagy legalábbis jobb anyagi körülményeket, könnyebb megélhetést. Kilátásban van egy külföldi megbízás számomra, és remélhetőleg ez a munka meghozza majd a várt anyagi sikert. Ebben reménykedem, én ezt várom az új évtől. De akkor sem csüggedek, ha nem sikerül nyélbe ütnöm a szóban forgó üzletet, mert akkor más irányba indulok el. Az én munkám lehetőséget ad arra, hogy új ismeretségeket kössek, hogy olyan emberekkel találkozhassak, akik esetleg egy-egy jobban fizető munkával bíznak meg. Én egy kommunikatív ember vagyok, akinek sok barátja van, ezért is bízom abban, hogy 2012-ben végre énrám is rám köszönt az anyagi jólét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..