home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megemlékezés Muzslyán
Borbély Tivadar
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám
Megemlékezés Muzslyán

November 2-án a muzslyai temetőben Muzslya helyi közösségének tanácsa és a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete együttesen emlékezett meg az 1944/45-ben ártatlanul kivégzett áldozatokról.

Az elveszejtett muzslyai emberek emlékének adóztak a hozzátartozók, a rokonok, az ismerősök és a muzslyai polgárok is.
Mgr. Hallai Zoltán, Muzslya helyi közösségének tanácselnöke beszédében arról is szólt, hogy az idén is megemlékeznek azokról a muzslyai magyarokról, akiket 68 évvel ezelőtt bírósági tárgyalás és ítélet nélkül ártatlanul megkínoztak és kivégeztek, akiknek bűnük csupán a nemzeti hovatartozásuk volt. Az áldozatok emlékét nem mossa el az idő falunk történetében, nevük méltó helyet érdemel.
A temetőben megtartott alkalmi beszéd után az áldozatok nevét őrző síremléknél a VMSZ helyi szervezete nevében Sztojkó József, a helyi tanács nevében pedig mgr. Hallai Zoltán és Kovács László koszorúzott.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..