home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
MIRK negyvenegyedszer
(T. T.)
2011.05.04.
LXVI. évf. 18. szám
MIRK negyvenegyedszer

Bada István könyveket nyújt át a versmásoló Telecski Igornak
A kisradanováciak - Szabó Attila felvételeiAz elmúlt héten a topolyai Nikola Tesla Általános Iskolában tartották meg a Szerbiai Gyűjtők Egyesületei Szövetsége és a Bada házaspár szervezésében a 41. Nemzetközi Kézimunka- és...

Bada István könyveket nyújt át a versmásoló Telecski Igornak

A kisradanováciak - Szabó Attila felvételei

Az elmúlt héten a topolyai Nikola Tesla Általános Iskolában tartották meg a Szerbiai Gyűjtők Egyesületei Szövetsége és a Bada házaspár szervezésében a 41. Nemzetközi Kézimunka- és Gyűjtemény-kiállítást (MIRK), valamint az V. Hobbis Fesztivált. Az idei rendezvényen az érdeklődők 4127 darab rendkívül különleges hazai és külföldi kiállítási anyagot csodálhattak meg. Szinte lehetetlen felsorolni a 81 országból érkezett hobbis relikviákat, így csak néhány ritkaságszámba menő eredetit ragadunk ki a tömérdek látnivaló közül. Nagy volt az érdeklődés a zentai Miklós Róbert fegyver- és díszkovács-nagymester készítette 111 centiméter hosszúságú híres topolyai bugylibicska iránt, valamint a szintén zentai Novák Imre minikönyvgyűjtő 2 x 3 mm-es mikrokönyve iránt, melybe belefért tíz nyelven is a könyv szó. A látogatók 192 ország postájának a bélyegeit is megcsodálhatták. A képeslaptárlat anyaga 32 országból érkezett, a gyufacímke-gyűjtemény 36, a hotelcímkéké 155, az exlibris-gyűjtemények pedig 21 országból érkeztek. A ritkaságok között látható volt még a többi között az indiai Sarah Ahmed 140 cm átmérőjű, aranyszállal szőtt kerek asztalterítője, 13 tibeti imakönyv, 974 író arcképe, 1001 szonett, számos szalmakép és 500 válogatott festmény hiteles fotómásolata. A rendezvényen sor került a Petőfi él! című versismereti vetélkedőre, valamint a költészet napjára meghirdetett Ezer vers egy nap alatt elnevezésű verseny eredményeit is kihirdették. Egy nem mindennapi teljesítményről is értesülhettünk: a moholi Telecski Igor egymaga 578 verset másolt át három vaskos füzetbe, ezzel megdöntötte a magyarországi (Nagyapáti) Tóth Mihály rekordját, melyet a maga 402 versével ért el. A gyűjtők legközelebb egy év múlva adnak egymásnak találkát.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..