home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Ifjú Géniuszok
LENNERT Tímea
2012.08.01.
LXVII. évf. 31. szám

A doroszlói Gellér Ágnes, a zombori Veljko Petrović Gimnázium harmadikosa az utóbbi hónapokban szép sikereket könyvelhetett el a fotózás terén. Újvidéken a múzeumok éjszakáján az OTP Bank fotópályázatára benyújtott két munkáját is kiállították a Kortárs Képzőművészeti Múzeumban.Kutyáját, Hektor...

A doroszlói Gellér Ágnes, a zombori Veljko Petrović Gimnázium harmadikosa az utóbbi hónapokban szép sikereket könyvelhetett el a fotózás terén. Újvidéken a múzeumok éjszakáján az OTP Bank fotópályázatára benyújtott két munkáját is kiállították a Kortárs Képzőművészeti Múzeumban.
Kutyáját, Hektort fényképezte le. A kép címe: Az én legjobb barátom. A másik házikedvence, a macska szintén lencsevégre került, amint ,,nevet”. Csakugyan vicces az elnevezése ennek a kompozíciónak.
Egy ugyancsak Újvidéken szervezett vetélkedőn, a tehetséges vajdasági diákok Géniusz-versenyén második díjjal jutalmazta Ágnes természetfotóit a Dávid Csilla és Lukács Zsolt alkotta szakzsűri.
- Tizenkét évvel ezelőtt kezdtem el érdeklődni a fotózás iránt. Leginkább a bennünket körülvevő élővilág, föld és ég megjelenítése érdekel. Szeretnék az újvidéki Művészeti Akadémián a fényképészeti vagy az alkalmazott fényképészeti szakirányon továbbtanulni. A lényeg, hogy a jövőm a fotózásról szóljon - hallottuk Gellér Ágnestől.
A szintén doroszlói Szitás Emma nevével már találkozhattak az olvasók, több középiskolai verseny díjazottja volt a szintén Zomborban tanuló harmadikos gimnazista. A Géniusz-versenyen történelem és a helytörténet kategóriában második helyezést ért el. Mentora Wilhelm József történelemtanár volt. Ő javasolta a témát is. Az énekes Babosok című munkája a negyventagú népművészcsalád (melynek családfője az 1930-1940-es években a néptánccsoport, a doroszlói gyöngyösbokrétások vezetője volt) népzene iránti szeretetéről és a helytörténeti sajátosságokról szól.
- A fő adatközlőm a népdalénekesi tevékenységéért a Népművészet Mestere címmel kitüntetett Samu Antalné Babos Rozália volt. Az általa előadott, Bodor Anikó népzenekutató gyűjtéséből való Csúfolódó éneket is sikerült a Kű Ferenc, dr. Ózer Ágnes, dr. Pásztor Kicsi Mária és Muhi H. Gabriella alkotta szakbizottság előtt felvételről bemutatni, több régi fotóval - mondta Szitás Emma, aki ugyan a továbbiakban jogot tervez tanulni, mégis fontos és érdekes tapasztalatnak tartja Doroszló hagyományainak a kutatását.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..