home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Hogy múlt el a nyár?
(re)
2011.08.31.
LXVI. évf. 35. szám

A kánikula még javában tombol, de csupán néhány nap még, és véget ér a nyár. Nemcsak a megérdemelt pihenőnek, a szabadságolásnak, a nyaralásnak szakad vége, hanem megkezdődik az új tanév is. Szeptember 1-jén becsöngetnek, a gondtalan napoknak búcsút inthet diák és szülő egyaránt.Egész éven át a nyar...

A kánikula még javában tombol, de csupán néhány nap még, és véget ér a nyár. Nemcsak a megérdemelt pihenőnek, a szabadságolásnak, a nyaralásnak szakad vége, hanem megkezdődik az új tanév is. Szeptember 1-jén becsöngetnek, a gondtalan napoknak búcsút inthet diák és szülő egyaránt.
Egész éven át a nyarat várjuk, elsősorban a gondtalan pihenést remélve a legforróbb évszaktól, s mivel nyáron nem kell fűteni, így akár még egy szerényebb nyaralásra is futhatja a családi költségvetésből.
Az idén meglepően sokan határoztak úgy, hogy valamely tengerparti üdülőben töltik a szabadságukat. Jóval többen vannak viszont azok, akik kénytelenek voltak a forró hónapokat is munkával tölteni. Leginkább a gyermekek élvezték a nyarat, akik - mentesülve az iskolai kötelezettségek alól - szórakozással, táborozással, kirándulással, strandolással ütötték el az időt.
A nyárnak immár vége, vár a munka, az iskola, a mindennapi robot. Közeledik az ősz, hamarosan ismét itt a rossz idő, de a forró nyár emlékei még sokáig melengetik majd a szívünket...
Hogy múlt el a nyár? - kérdeztük a héten olvasóinktól.
SZëCS Anikó királyhalmi háztartásbeli:
- Ház körüli munkával és a télre való felkészüléssel töltöttük a nyarat. Üdülni nem jutottunk el, de néhányszor elmentünk Mórahalomra, a fürdőbe. Ott is nagyon jól éreztük magunkat, de hát az mégsem tenger. Este hazatérve megint csak a munka várt ránk, úgyhogy igazi pihenésről nem is beszélhetünk. A gyermekeink kipihenték magukat, most újult erővel, de nem valami nagy kedvvel készülnek iskolába.
MÓRIC Zoltán adai vállalkozó:
- Görögországban nyaraltunk két hétig, és még Budapestre is eljutottunk egy hétre a rokonokhoz. Ott néztük végig a Szent István-napi ünnepséget, bebarangoltuk a várost, szórakoztunk, jókat beszélgettünk. A nyár többi részét munkával töltöttük meg a családi házunk renoválásával. Gyorsan elszállt ez a nyár is, akár a többi, de legalább pihentünk egy kicsit. Úgy tervezzük, hogy januárban elutazunk a hegyekbe néhány napra, de addig még van vagy fél év, akár változhat is a terv. Jövőre talán megengedhetünk magunknak egy spanyolországi körutat, hiszen a feleségemnek minden vágya azz, hogy lássa a spanyol tengerpartot.
BENÁK Géza szabadkai gépészmérnök:
- Ez a nyár is munkával telt el, akárcsak a többi. Néha azért időt szakítottunk a barátainkra is, összejöttünk, jókat beszélgettünk, mókáztunk. Eljutottunk a strandra is, felfrissültünk egy kicsit, de a nyár túlnyomó részében dolgozni kényszerültünk. Gondolom, hogy sok családban így van ez, mert nagy a szegénység, nehéz előteremteni a kenyérre valót. Ezért nem számít, hogy nyár van-e vagy tél, ha munka adódik, azt el kell vállalni. Sajnos, ilyen világot élünk...
BÖRCSÖK Damir újvidéki tanuló:
- Összesen négy hetet töltöttem táborokban, és nagyon jól éreztem magam mindben. A barátaimmal lehettem, sok újdonságot tanultam, számos érdekességet kipróbáltam. Egyáltalán nem bánom, hogy az idén nem jutottam el a tengerre, sokkal jobban éreztem magam a táborokban. Persze a helyi strandra is rendszeresen kijártunk, reggeltől estig ott voltunk, kihasználtuk az utolsó heteket az iskolakezdés előtt. A sportklubbal, amelynek a tagja vagyok, sokat utaztunk az országban, versenyeken vettünk részt, de azok csak egynapos rendezvények voltak. Kipihentem magam ezen a nyáron, habár szinte egyetlen ,,üres' percem sem volt. Ezt nevezik aktív pihenésnek...
BARACSKAI Vidor szabadkai tanuló:
- Az egész nyár egy görögországi nyaralással indult. Két hetet töltöttem ott, s igazi pihenésben volt részem. Remek volt! Hazaértem, és már jött is a következő esemény. A vízilabdacsapattal Újvidékre utaztunk, két meccset lejátszottunk, a nap többi részét pedig egy újvidéki pajtásomnál töltöttem. A Duna újvidéki partján lazultunk. Az a nap feledhetetlen volt a számomra. Ezután következett az evangélikus tábor - sajnos, csak négy napig tartott. Énekeltünk, játszottunk és megismerkedtünk Jézus gyógyítási történeteivel. A tábor után egy kis szünet következett, majd Pancsován a vajdasági vízilabda-bajnokságon vettünk részt a csapattal, és második helyezést értünk el. A két mérkőzés között egy pancsovai ismerősömnél vendégeskedtem. Remek nap volt, megint szereztem egy barátot, ami nekem a legfontosabb! A bajnokság befejeztével ismét egy tábor következett, a Szép Szó Műhely. Megismerkedtünk az árnyjátékkal, na meg verseket is tanultunk. Elég sokat kellett tanulni, de megérte, és az esti játékok is érdekesek voltak...
GUGÁNOVITY Zsolt óbecsei lakatos:
- A nyár elején tíz napig nyaraltunk a montenegrói tengerparton. Hazaérkezésünk után én azonnal folytattam a munkámat, a feleségem pedig még egy hétig otthon maradt a gyerekekkel. A nyár többi része azonban mindkettőnk számára robotolással telt el, inkább fárasztó volt, mint pihentető. A fiaink gyakran eljártak a medencére fürödni, úgyhogy az ő számukra ez a nyár igazán szórakoztató volt. Én a szabadnapjaimon eljártam aratni, mert kell a pénz, most már érzem, hogy nagyon fáradt vagyok. Ráadásul otthon, a ház körül is mindig akad tennivaló, ezért az utóbbi két hónapban szinte semmit sem pihentem.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..