home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Egy arany és egy bronz a csókai karatézóknak
(—)
2014.11.04.
LXIX. évf. 45. szám
Egy arany és egy bronz a csókai karatézóknak

A lengyelországi Dąbrowa Górniczában az Egyesült Nemzetek védnöksége alatt rendezték meg a 22. Shotokan karate-világbajnokságot a barna és a fekete övesek számára, valamint a 7. Kohai világkupát. A két napon 48 ország több mint 2000 versenyzője lépett tatamira, a csókai klubot 19 versenyző képviselte formagyakorlatokban és harcban egyaránt. A csókaiak a szerbiai válogatott színeiben két dobogós helyezést értek el.

Losonc Mayának az aranyérem megnyeréséhez kemény ellenfelekkel kellett szembenéznie, de a verseny során és a döntőben is bizonyított, és vetélytársait messze felülmúlva állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A másik érem Milica Sretenović nevéhez fűződik, aki a serdülők között a bronzéremig jutott, míg Sejmesi Endrét egy hajszál választotta el az éremtől. A szerbiai válogatott — a kiváló csókai szereplésnek is köszönhetően — összesítettben a negyedik helyen zárta a viadalt.

Aleksandar Muidža kétdanos karatemester, a Csóka Karateklub edzője elmondta, hogy a csókai versenyzők többsége pénzhiány miatt nem tudott részt venni a versenyen, amit edzőként nagyon sajnál, hiszen a többi csókai sportolónak is lett volna esélye éremmel hazatérni Lengyelországból.

— Ezek a kiváló eredmények az én és Milan Muidža, az edzői stáb vezetőjének a munkáját dicsérik, egyúttal azt az üzenetet küldik mindenkinek, hogy a kis közösségek is elérhetnek világszínvonalú eredményeket. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos munka, a kemény edzések, a hatalmas kitartás, valamint a kiváló együttműködés az edző és a versenyző között. Ezeket a feltételeket teljesítettük, és megmutattuk, hogy Csókának helye van Szerbia és a világ karatetérképén! — mondta az edző.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..