home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A legszebb szerelmes dalok
Zvekán Péter
2024.02.23.
LXXIX. évf. 8. szám
A legszebb szerelmes dalok

Nagy valószínűséggel minden ember volt már szerelmes, és minden embernek tört már össze a szíve. Nincs ez másképp a zenészekkel sem, akik éppen emiatt sokszor választják ezt a témát akkor, amikor valami újat alkotnak. Az pedig egészen elképesztő, hogy a hallgatóság milyen szinten tud azonosulni velük. Íme egy lista néhány igazán ütős szerelmes dalról.

Ten Sharp: You

Duóként 1991-ben debütált a Ten Sharp, és rögtön a You című szerelmes dallal, mely azóta egy gigantikus világslágerré vált. Abban az időben akkorát ment, hogy Norvégiában tizenhat héten keresztül tartotta az első helyet, de tarolt Németországban, Svájcban és Franciaországban is. Maga a szöveg arról szól, hogy az ember keres valamit, de nem is igazán tudja, mit, néha maga sem, néha pedig csak nem tudja megfogalmazni sem magának, sem másoknak. Természetesen mindaddig, amíg meg nem pillantja az igazit, hiszen akkor már többé nem bizonytalan, akkor hirtelen minden értelmet kap.

 

Barbra Streisand — Celine Dion: Tell Him

1997-ben jelent meg az egyik legszebb szerelmes dal, ráadásul két legendától, Celine Diontól és Barbra Streisandtől. A szerzeményben a fiatal Celine arról mesél a tapasztaltabb énekesnőnek, hogy van egy kiszemeltje, de nem meri neki elmondani, hogy hogyan érez. Fél attól, hogy az a valaki esetleg másba szerelmes, és hogy csak nevetni fog rajta. Természetesen Barbra megnyugtatja, és meggyőzi, hogy hessegesse el ezeket a gondolatokat, és egyszerűen mondja el neki, mit érez. A dal egyszerűen csodálatos. 


Celine Dion és Barbra Streisand (Kép forrása: twitter.com)

 

Bruno Mars: Just the Way You Are

2010-et írtunk, amikor a rádiók játszani kezdték a Just the Way You Are-t. Ez egy annyira szép szerelmes dal, hogy azt gondolnánk, Bruno éppen teljesen bele volt zúgva valakibe, amikor ezt írta, de nem. Egyszerűen arról van szó, hogy szeretett volna egy ilyen dalt, amelyhez sok ihletet merített az olyan nagy kedvenceiből, mint a Wonderful Tonight Eric Claptontól, a Nothing Compares 2 U Sinéad O’Connortól vagy éppen a You Are So Beautiful Joe Cockertól. A recept működött, Bruno valóban összehozott egy igazi szerelmes dalt, melyben nem győzi sorolni, hogy miért van teljesen oda a kiszemeltjéért.

 

Ed Sheeran: Perfect

2017-ben jelent meg Ed Sheeran Perfect című dala, mely egy csodálatos történetet mesél el arról, hogyan ismerte meg a feleségét, Cherry Seabornt. A dalból kiderül, hogy ők ketten még egészen korán, az iskolai években ismerték meg egymást, de aztán sok-sok idő telt el, mire újra egymásra találtak. Maga a dal úgy született, hogy Ed ellátogatott James Blunt barátjához, ahol reggel 6-kor az udvaron mezítláb állt a füvön, és éppen az egyik kedvenc dalát hallgatta. Valahonnan jött az inspiráció, és még aznap kibérelt egy stúdiót. A többi pedig már történelem.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..