home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
''What About My Dreams”
2011.05.04.
LXVI. évf. 18. szám
''What About My Dreams”

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy évente megtartott verseny az EBU (Európai Műsorsugárzók Uniója) aktív tagállamainak részvételével. A fesztivált 1956 óta minden évben megtartották, így egyike a világ legidősebb televíziós műsorainak. A nézők számát tekintve pedig a legnagyobb dalversenye is a...

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy évente megtartott verseny az EBU (Európai Műsorsugárzók Uniója) aktív tagállamainak részvételével. A fesztivált 1956 óta minden évben megtartották, így egyike a világ legidősebb televíziós műsorainak. A nézők számát tekintve pedig a legnagyobb dalversenye is a világnak. Az évek során egy óriási méretű nemzetközi intézménnyé nőtte ki magát.
Szinte mindannyian emlékezünk arra a kislányra, aki a Vuk című rajzfilm betétdalát énekelte. Az akkor hétéves Katit most, amikor bejutott a nagy sikerű X-Faktor című műsorba, már mint családos énekesnőt szerette meg újra az egész ország. A közönség is díjazta könnyed és megnyerő személyiségét és csodálatos hangját, így a műsor befejeződése után is nagy szeretettel és figyelemmel kíséri útján a színpadon dívaként tündöklő anyukát. Az Eurovíziós Dalfesztiválon azonban már nemcsak egy ország, hanem több millió ember szeme lesz rajta Wolf Katin, hiszen ő képviseli Magyarországot az idei dalversenyen.
- Milyen érzés volt, amikor kiderült, hogy rád esett a választás?
- Nagyon-nagyon jó érzés volt. Amikor megszületett a dal - amit egy hajnalig tartó stúdiófelvétel előzött meg -, már éreztük, hogy ez fesztiválnóta. Zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerezte, a szöveget pedig Geszti Péter írta.
- Mi alapján dőlt el, hogy te képviseled Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen?
- Ez a Magyar Televízió belső döntése volt. Mi beküldtük a dalt a televízióba, pontosabban Rakonczai Viktor, a zeneszerző küldte be, és egyszer csak jött a hír, hogy mehetek, képviselhetem az országot.
- Milyen visszajelzéseket kaptál a dallal kapcsolatban?
- Amikor megvolt a dalbemutató, akkor özönlöttek a közönségtől az SMS-ek. Most pedig már nagyon sok nemzetközi oldalon is fent van a dal a fesztivál kapcsán, és hihetetlenül jók a visszajelzések, külföldről is nagyon kedvezően vélekednek róla.
- Mikor utaztatok el Düsseldorfba?
- Május 1-jén, és 2-án már kezdődtek is a próbák. Két elődöntő van, engem az elsőbe soroltak be, melynek május 10-én lesz az időpontja, és tizenötödikként fogok színpadra lépni.
- És mi lesz a gyerkőcökkel addig? Nem hiányolják majd az édesanyjukat?
- De biztosan. A kisebbik lányom otthon maradt. Nagyon pici még, ezért neki nyűg lett volna az utazás. A nagyobb gyerek és a férjem velem utaztak. Az elején, amikor több szabad idő áll rendelkezésemre, velem lesznek. Aztán majd meglátjuk, hogy meddig maradhatnak.
- Milyen show-t várhatunk tőletek?
- Főleg az éneken lesz a hangsúly. Semmiképp sem szeretném elvonni a figyelmet róla, hiszen az az erőssége a dalnak. De azért kell egy kis show-elem, hiszen ez egy show-műsor. Hatan leszünk a színpadon. Lesz két vokalista lány és három táncos fiú. Tartogatok egy kis meglepetést is, de hogy mit, azt nem árulom el.
- Több véleményt olvastam arról, mennyire tetszik a közönségnek, hogy bár lefordítottátok a dalt angolra, megmaradt benne egy rész az eredeti nyelven. Kinek az ötlete volt ez?
- Közösen döntöttünk így. Teljesen egyértelmű volt, hogy szeretnénk benne hagyni magyar szöveget. A végén, ahol kicsit a háttérbe szorul a zenei alap, van egy rész, melyben kiemelkedik az ének, nos, ezt a részt választottuk. Érdekes lesz, és biztosan különlegesen fog hangozni egy külföldi számára.
(drobina.laura)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..