home 2024. június 20., Rafael napja
Online előfizetés
Szombat, 2013. Április 20.
--:--
Előadás az emberkereskedelemről Hajdújáráson, Királyhalomon és Palicson
Előadás az emberkereskedelemről Hajdújáráson, Királyhalomon és Palicson

A felismerés, a megelőzés és a tájékoztatás fontossága

A Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete április 20-án és 21-én előadást szervez az emberkereskedelem elleni küzdelemről a hajdújárási, királyhalomi  és palicsi általános iskolákban. Az előadók a Vöröskereszt adai és szabadkai szervezetének tagjai.

A kilencvenes évek óta a legaggasztóbb témák egyike az emberkereskedelem. Úgy tartják, hogy a világon a harmadik leggyorsabban fejlődő bűnözői iparág. Elsősorban a nőket és a gyerekeket érinti, de csábító ajánlatokat kínálnak azoknak a fiúknak is, akik az iskola befejeztével új lehetőségek után  kutatnak. Kezdetben munkalehetőséget, jobb életkörülményeket, kedvező feltételeket biztosítanak az áldozatoknak, akik csak később döbbennek rá, hogy kihasználják őket. Erőszakoskodnak velük, ezáltal olyan szörnyű dolgokat kell átélniük, melyek hatással lesznek hátralévő életükre.
Az emberkereskedelem egyfajta modern rabszolgaságként is felfogható. Elsődleges célja a prostitúció, a szervkereskedelem és a munkára való kényszerítés.

A Kolibri NCSE fontosnak tartja, hogy  gyerekek felismerjék az emberkereskedelem veszélyeit, és hogy tájékozottak legyenek a témában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..