home 2023. június 08., Medárd napja
Új színházi korszak kezdődik
2022.09.06.
LXXVII. évf. 35. szám
Új színházi korszak kezdődik

Megnyitotta évadát a székesfehérvári Vörösmarty Színház

Megnyitotta 2022/23-as évadát a Vörösmarty Színház, amely - nem rejtik véka alá - óriási kihívásokkal állítja szembe fehérvári társulatot. Egy azonban biztos, a színház nem állhat meg, még ha esetleges leállásokkal számolni is kell, a kultúra fellegvára kiszolgálja a hozzá érkezőket.

Az évadnyitó társulati ülésen a fenntartó önkormányzat képviseletében Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András a villamos áram-ellátással kapcsolatban azt mondta, hogy az áramszámla 250 millió forinttal növekedik meg az elkövetkező időben. „Arra kértem igazgató urat, hogy gondoljuk át a téli működtetés és működés kérdését, azzal, hogy lehetőség szerint a bérletek kijátszásának, az évad normális végigvitelének rendjét ne lehetetlenítse el.” De biztosította a társulatot, hogy munkatársaival és a színház vezetésével olyan megoldáson dolgoznak, amely mindenki számára kielégítő lesz. „A cél tehát egy olyan megoldás, amely egy átmeneti felfüggesztése lenne nem az intézmény, hanem az épület működtetésének, és utána kijátszhatóak lesznek a darabok.” Amennyiben erre szükség lesz, erre januárban és februárban kerülhet sor. „A cél tehát, hogy teljes évadot tudjon a színház játszani. A bérleteseket is arra kérjük, hogy legyenek bizalommal a színház irányába!”

Dr. Szikora János igazgató az évadnyitón úgy fogalmazott, hogy nem egy új színházi évadot nyitunk, hanem egy új színházi korszak nyílik meg, ahol mások a játékszabályok. „Akkor gondolkodunk helyesen, ha úgy gondolunk a jövőre, hogy az annyira más lesz, hogy semmilyen tekintetben nem fog hasonlítani ahhoz a múlthoz, amit megszoktunk. Valami új kezdődik, és ebben az újban a gyökér máshol van: nem az energiaárakban, hanem a színházat működtető emberi energiában. Ebben tudok gondolkodni.” Ez az újfajta színházi szemlélet olyan társadalmi felelősséget kell vállaljon, amely az embereket ebben a helyzetben leginkább mérgező dolgokat, a félelmet és haragot igyekszik megszüntetni. „Az elkövetkező időben mi ezen fogunk dolgozni.”

Így tehát azok, akiket már a Vörösmarty Színház bérletesei, törzsközönsége között tudhat, továbbra is ugyanazzal a minőségi kínálattal és ugyanazzal a kiváló társulattal találkozhatnak. Szeptember végén a Pelikán Fészek kapuit a Petőfi Rock című előadással nyitják meg, a Nagyszínpadon pedig kezdődik a Julius Caesar próbafolyamata.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Színház rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..