home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Ösztöndíj kezdeményezése a fogyatékkal élő vajdasági magyaroknak
2024.04.19.
LXXIX. évf. 16. szám
Ösztöndíj kezdeményezése a fogyatékkal élő vajdasági magyaroknak

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke Szabadkán felkereste a Vajdasági Magyar Szövetséget, hogy együttműködést kezdeményezzen a magyar parasport mozgalom és a fogyatékkal élő vajdasági magyarok között. A Magyar Paralimpiai Bizottság szándéka a Vajdasági Magyar Szövetséggel és a Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve a fogyatékkal élő vajdaságiak összefogása, és egy ösztöndíjrendszer kidolgozása.

Az elvi megállapodás alapján a bizottság és a Magyar Nemzeti Tanács olyan alkalmakat hoznak létre, amelyeken megismertetik a fogyatékkal élőket a sportolási lehetőségekkel.

Szabó László elmondta, a Magyar Paralimpiai Bizottság döntően fiatal fogyatékosoknak kíván ösztöndíj lehetőséget kínálni arra, hogy Magyarországon kipróbálják a sportolási lehetőségeket.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke úgy fogalmazott, a sport a nemzetpolitika jó eszköze és nyitott kell, hogy legyen mindenki számára. Az együttműködési megállapodást a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Nemzeti Tanács kötné meg, majd az MNT segítene abban, hogy ez a lehetőség eljusson az érintettekhez.

Az együttműködési megállapodás megkötése után az első lépés az érdeklődés felmérése lesz.

Szöveg és fotó forrása: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..