home 2024. március 03., Kornélia napja
Online előfizetés
Óbecseiek a csongrádi honismereti versenyen
Koncz Erzsébet
2014.05.14.
LXIX. évf. 20. szám
Óbecseiek a csongrádi honismereti versenyen

A hatodik alkalommal megrendezett Hagyományőrző és Honismereti Versenyre az óbecseieket a csongrádi történelemtanárok munkaközössége hívta meg. A megmérettetésen először vettek részt városunk diákjai. Óbecse Csongráddal már két évtizede ápol testvérvárosi kapcsolatot.

A Petőfi Sándor Általános Iskola hatodikos tanulói (Brasnyó Emese, Karácsonyi Orsolya, Horvát Nikolett, Tóth Szilvia és Tóbiás Vivien) képviseletében a csapat kimagaslóan jól teljesített. A megmérettetés több állomáson folyt. Az ötfős csapatok hat állomásra terveztek ötletes menetlevelet. Ezen feltüntették választott csapatnevüket, amely kapcsolódott a felkészülési témakörhöz, valamint albumot is készítettek. Fő témakörök: régi hagyományőrző játékok, a szoba és a konyha berendezése, az ételkészítés eszközei.

A versenyre, melynek célja a játszva tanulás volt, az óbecsei csapatot Kuszli Angéla tanárnő készítette fel, és arról, hogy a megmérettetés minden perce dokumentálva legyen, Lázár László csoportkísérő gondoskodott. A gyerekek az iskola tornatermében különféle régi foglalkozásokkal ismerkedhettek meg, mint például a szappan-, tésztakészítés, lekvárfőzés, csipkeverés, cukrászat stb. Minden csapat emléklapot és ajándékcsomagot kapott, a dobogósok pedig névre szóló oklevelet is hazavihettek. Az óbecseiek élményekkel gazdagodva tértek haza. Arról, hogy a diákok eljuthattak e vetélkedőre, Galgó Ferenczi Andrea gondoskodott, a város képviselői pedig elkísérték a csapatot a versenyre, melyen a további együttműködés lehetőségeiről Knézi Péter képviselő-testületi elnök egyeztetett Csongrád polgármesterével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..