home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Évi közgyűlést tartottak a hajdújárási nyugdíjasok
(T. T.)
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
Évi közgyűlést tartottak a hajdújárási nyugdíjasok

Évi közgyűlést tartott a hajdújárási nyugdíjasok helyi szervezete. A szép számú megjelentet Kovács János, a helyi nyugdíjasszervezet elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy az elmúlt évben több bált rendeztek, május elején megtartották a környező települések nyugdíjasainak találkozóját, június végén pedig nyugdíjasnapot rendeztek.

Évi közgyűlést tartott a hajdújárási nyugdíjasok helyi szervezete. A szép számú megjelentet Kovács János, a helyi nyugdíjasszervezet elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy az elmúlt évben több bált rendeztek, május elején megtartották a környező települések nyugdíjasainak találkozóját, június végén pedig nyugdíjasnapot rendeztek. A Szüreti Napokon csőregét sütöttek, a Napsugaras Ősz alkalmával pedig három idős személynek kis szeretetcsomagot állítottak össze. Kiváló kapcsolatokat ápolnak az ásotthalmi nyugdíjasokkal, több alkalommal is ellátogattak egymáshoz. Gulyás Sándor, a helyi szervezet pénztárosa a 2012-re vonatkozó beszámolót ismertette.

— Nyugdíjas tagjaink tüzelőt és különféle élelmiszereket írathattak az egyesületben. A legújabb adatok szerint Hajdújáráson és Noszán összesen 531 nyugdíjas él, tavaly 114-en fizették be a tagsági díjat, az egyesület létszáma pedig 16 fővel gyarapodott. Az elmúlt évben négy kirándulást terveztünk, sajnos a mind nagyobb pénztelenség miatt egyre sem jutottunk el. Minden hónap első csütörtökjén gyűlést tartottunk, a legégetőbb problémákat vitattuk meg. Az összejöveteleken jelen volt a helyi egészségügyi nővér is, aki elbeszélgetett a nyugdíjasokkal a leggyakoribb egészségügyi problémákról, betegségekről, és vérnyomásmérést is végzett. A végrehajtó bizottság gyűlésén szó volt a tagság lemorzsolódásáról, az elmaradt tevékenységekről, a ki nem használt lehetőségekről. Remélem, az idén a bizottság nemcsak egy alkalommal ül össze, hanem legalább háromhavonta — mondta Gulyás.

A pénzügyi jelentésből kiderült, hogy a szervezet tavalyi bevételei 18 000 dinárral túlszárnyalták a kiadásokat, tehát eredményesen gazdálkodtak. Az idei tervek közül kiemelhető az új tagok felvétele, különféle társas estek és kirándulások szervezése, Hajdújárás testvértelepülésének, a magyarországi Zákányszéknek a nyugdíjasaival való kapcsolat felvétele, tüzelő előjegyzése, a nyugdíjasháztartások közszükségleti cikkekkel való ellátása havi részletfizetésre, a helyi közösség által szervezett rendezvényeken való részvétel.

A közgyűlést köszöntötte Berkes Béla, a szabadkai nyugdíjas-egyesület alelnöke és Haskó István, a hajdújárási helyi közösség elnöke is. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..