home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
Évadzáró gálaműsor a Népkörben
Sörös Vince
2024.06.16.
LXXIX. évf. 24. szám
Évadzáró gálaműsor a Népkörben

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ évadzáró gálaműsort tartott június 15-én 19 órai kezdettel. A szervezők színes műsorral kedveskedtek a megjelenteknek, akik szép számban gyűltek össze, hiszen minden szék foglalt volt a helyiségben.

A programot az Aranykapu táncegyüttes nyitotta sárközi játékokkal és táncokkal. Ezután Berisaj Jelena és Szabó Batancs Amélia, a Cifraboróka táncegyüttes szólistái következtek, majd Horváth Virág, a Cifrabóbita énekegyüttes szólistája előadásában hallhattak a jelenlévők gombosi dalokat. Az est Pletl Olivér és Pletl Emese előadásával folytatódott, melyet Horváth Virág és Kohajda Petra Stefánia duója követett horgosi dalokat énekelve, ezután pedig a Bóbita leánykar lépett színpadra magyarbecei dalokkal. A fellépők egyike sem hagyta el üres kézzel a pódiumot, mivel a műsorvezető mindenkit oklevéllel jutalmazott.

A program, melyet élőzene kísért, a Cifraboróka gyermektáncegyüttes rábaközi „kis cipő” táncával folytatódott. Ezután Korponai Réka népi énekes, szólista kalotaszegi dalokat adott elő. A műsor Varga Éva és Szegedi Gábor, a Cifraboróka szólistái bukovinai táncával folytatódott, miután a színpadot előkészítették a citerásoknak, a Cifracitera gyermekzenekar csókai dalokkal örvendeztette meg a közönséget. Az est utolsó előtti fellépője Kohajda Petra Stefánia volt somogyi dalokkal, az utolsó pedig a Cifrabóbita gyermek-énekegyüttes, mely sárközi dalokkal készült a műsorra.

A házigazda minden csoportvezetőt és oktatót az emelvényre szólított, és egyedi, névre szóló kulaccsal kedveskedett nekik. Flaskát kapott többek között Botka Réka, Csorba Norbert, Korponai Réka, Gajdos Barna, Pintér Krisztián, Bagi Valentina, Szécsi Viktória, Mák Attila, Böde István Gábor és Böde Harkai Csilla is.

Az évadzáró gála, mely a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően jött létre, a közönség énektanulásával ért véget.

Fényképezte: Sörös Vince

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..