home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Zenta: TSC–Spartacus 2:2 (1:1)
Tóth Tibor
2019.11.30.
LXXIV. évf. 48. szám
Zenta: TSC–Spartacus 2:2 (1:1)

Labdarúgó Szuperliga, 18. forduló

Népkerti stadion, 1000 néző, vezette: Minaković (Újvidék).

Gólszerzők: Milićević a 12., Tumbasević a 72., illetve Otašević a 32. és a 92. percben.

TSC: Filipović, Varga, Skopljak, Tomanović, Tumbasević, Milićević, Szilágyi, Babić (Antonić), Duronjić (Arsenijević), Grabež, Lukić (Rovčanin).

Spartacus: Dubljanić, Tekijaški, Srećković (Denković), Šormaz (Baić), Milošević, Vidaković, Dunđerski, Obradović, Tufegdžić, Marčić (Jočić), Otašević.

Nehéz körülmények között, helyenként mélytalajú pályán, hol sűrűbb, hol ritkább ködben, és mindössze 8 fokos hőmérsékletben feszült egymásnak a két szomszédcsapat. A mérkőzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a csapatok végig jó iramú, sok helyzetben bővelkedő találkozót játszottak, talán csak a nézők száma maradt el egy kicsit a várttól, de ennek valószínűleg a kedvezőtlen időjárás és a tv-közvetítés az ,,oka”.

Az első lehetőség a topolyaiak előtt adódott, amikor a 6. percben Lukić lapos lövése a kapufán csattant. A 12. percben előnyhöz jutott a TSC, miután egy gyors támadás végén Szilágyi átadásából Milićević szép lövéssel talált Dubljanić kapujába.

Két perccel később a TSC kapusa, Filipović brillírozott, amikor előbb Šormaz közeli lövését védte, majd Marčić fejesét is sikeresen hárította. A 31. percben egyenlített a több ígéretes támadást vezetett Spartacus: baloldali szögletet követően Otašević ugrott a legmagasabbra és a topolyai kapuba csúsztatott. A 34. és a 41. percben Szilágyi két lövéssel jeleskedett, de az elsőt a szabadkai kapus védte, a második pedig nem sokkal a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 44. percben hatalmas ziccert hibázott a Spartacus, de azt is mondhatnánk, hogy Filipović védett óriásit. Gyors ellentámadást vezettek a szabadkaiak, Tufegdžić adott be laposan a jobb oldalról, a labdára kitűnő ütemben érkezett középen Šormaz, de közeli lövését a TSC kapusa bravúrral hárította.

A második negyvenöt percet Šormaz felső kapufája nyitotta, majd Szilágyi szépségdíjas ollózását láthatták a nézők, de a Spartacus kapusa résen volt. Az 59. percben egy topolyai védelmi hibát követően Denković törhetett kapura, de a kimagasló teljesítményt nyújtó Filipović eszén nem tudott túljárni. Tíz perccel később Szilágyi lövését már sokan bent látták, a labda azonban néhány centivel a jobb kapufa mellé szállt, majd Lukić lapos lövése hagyta el a kapu mellett a játékteret. A 72. percben baloldali szöglet után a vendégek tizenhatosában pattogó labdára Tumbasević reagált a legjobban, és újra vezetéshez juttatta a TSC-t. Három perccel később majdnem eldöntötte a három pont sorsát a TSC, de Tumbasević fejesét Dubljanić védte.

A 92. percben már sokan azt hitték, hogy hazai győzelemmel zárul a találkozó, de nem így történt, miután Baić közeli lövését még bravúrral védte a topolyai kapus, a kipattanót azonban az elmélázó védők mellett Otašević lőtte a hálóba, kialakítva ezzel a végeredményt. Kijelenthető, hogy a játék képe és a helyzetek alapján az észak-bácskai derbi a legreálisabb eredménnyel ért véget. A nem teljes forduló után a TSC 33 ponttal az 5., a Spartacus pedig 25 ponttal a 9. helyen áll. A következő fordulót már szerdán játsszák, amikor a topolyaiak a belgrádi Čukaričkihez utaznak, a szabadkaiak pedig az újvidéki Proletert látják vendégül.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..