home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2024.04.12.
LXXIX.. évf. 15. szám
Zenei újdonságok

Zséda & Dolhai Attila: Egy ölelés a világ — Sia & Kylie Minogue: Dance Alone — Cardi B: Enough (Miami) — Griff: Miss Me Too

Zséda & Dolhai Attila: Egy ölelés a világ

Úgy is kezdhetném, hogy amikor két világ találkozik. Történt ugyanis az Egy ölelés a világ esetében, hogy Zséda felkérte Dolhai Attilát, hogy közösen vegyék fel az újdonságot. Zsédáról jól tudjuk, hogy Magyarország egyik legfontosabb női popelőadója, aki annak idején még a Cotton Club Singersben is énekelt.

Zséda – margitszigetiszinhaz.hu

Dolhai Attila pedig egy Jászai Mari-díjas magyar színész, musicalénekes, operetténekes és érdemes művész. Amikor két ilyen kaliber fog össze, akkor abból általában valami csodálatos születik. Bevallom, szerintem ez első hallásra most nem működött, de hagyni kell neki egy kis időt, hiszen vannak dalok, melyeknek egyszerűen egy kicsit érniük kell. Azt, hogy a végeredmény milyen lett, igazából döntse el mindenki maga, hiszen az újdonság már elérhető a YouTube-on.

 

Sia & Kylie Minogue: Dance Alone

Pedig annak idején Sia már majdnem feladta. Nemrég egy interjúban derült fény arra, hogy Siának már kezdett elege lenni a szakmából, de még egy utolsó zenén kollaborált. Ez volt David Guetta Titanium című dala, mely később akkorát ment, hogy Sia egyik pillanatról a másikra egy kis túlzással a világ egyik legkeresettebb hangja lett. Szóval köszönjük, David, hogy megmentetted őt nekünk. Azóta folyamatosan jelen van, és most is egy újdonsággal jelentkezik, ahol még segítséget is kért. Nemrég ugyanis összefogott a két popdíva, név szerint Sia és Kylie Minogue, hogy egy brutális videóklipet készítsenek legújabb közös dalukhoz, a Dance Alone-hoz. Ez a szám azért fontos, mert ez az előfutára Sia május 3-án megjelenő Reasonable Woman című nagylemezének, melyen Kylie mellett olyan sztárok vendégeskednek, mint Chaka Khan, Paris Hilton, Labrinth vagy Kaliii. A klip végül egy igazi színrobbanás lett — mondjuk, pasztell, de akkor is —, és egyenesen átrepít bennünket a tavaszba. Érdekes megjegyezni, hogy Sia ikonikus táncosai mellett a jellegzetes fekete-platinaszőke parókák is feltűnnek, és egy pszichedelikus utazás közepén találjuk magunkat, ahol a falak, ablakok és testek is szabadon torzulnak a zene ritmusára — szóval, ez megint jócskán siásra sikeredett.

 

Cardi B: Enough (Miami)

Cardi B két hete folyamatosan zúdítja ránk az újdonságokat. Mi is beszámoltunk a nemrég megjelent Like What (Freestyle)-ról, mely után máris itt a következő, az Enough (Miami). Bár Cardi B hivatalosan még nem jelentette be régóta várt második albumának megérkezését — bemutatkozó albuma, az Invasion of Privacy 2018-ban jelent meg —, a közösségi médiában már célzott rá, hogy a rajongók az idén számíthatnak egy új korongra. Addig is itt a még újabb dal, melyhez egy még újabb klip is dukál, melyet nem más, mint Patience Harding rendezett, és melyben természetesen megint Cardi B a főszereplő, a tőle megszokott stílusban.

 

Griff: Miss Me Too

Megjelent a brit énekes-dalszerző, Griff legújabb kislemeze, a Miss Me Too, mely egy gyönyörűen koreografált videóklippel együtt mutatja meg, milyen nehéz is visszatalálni önmagunkhoz egy-egy csalódás után. A mély dalszöveget egy izgalmas elektropop-hangulat teszi teljessé, ami valamilyen szinten előre is vetíti Griff közelgő, ver2igo vol. 2 című albumának stílusát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..