home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Végre itt a nyár?!
Tóth Tibor
2019.06.11.
LXXIV. évf. 23. szám
Végre itt a nyár?!

Júniust írunk, az időjárás azonban inkább az őszt, nem pedig a nyarat idézi. Az adai Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett strandfürdő június 1-jén nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.


A csúszdás medence

A vendégek kikapcsolódását három-három medence és vendéglátóipari létesítmény, csúszdák, sportpályák és gyönyörű környezet szolgálja, szombat esténként pedig különféle zenés rendezvényeken vehetnek részt a fiatalok és az örökifjak. Juhász Tiborral, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatójával a június 1-jei idénynyitó előtt néhány nappal beszélgettem.


Juhász Tibor, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója

A medencekomplexum az állandó befektetéseknek köszönhetően évről évre fejlődik. Az idényre való felkészülést már szeptember közepén elkezdték.

— Szeptember 15-e és október 15-e között teljes egészében felújítottuk a csúszdás medencét. Az összes közül ez volt a legrosszabb állapotban. A betonobjektum még a ’80-as évek elején épült, és az elmúlt majd negyven év alatt jócskán kikezdte az idő vasfoga. Az előző években minden medencét és lelátót felújítottunk, most pedig ezt az objektumot is. A munkálatok 4 millió dinárba kerültek, a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság 2 millió dinárral támogatta a beruházást, a másik 2 milliót Ada önkormányzata saját költségvetéséből fedezte, az Adica közvállalat pedig bizonyos önrésszel járult hozzá a befektetés létrejöttéhez. A régi betonkonstrukció falát körben egy kiugró ülőkével építették meg. Nagy gondot okozott a kiugró rész karbantartása és fertőtlenítése. Ezt a részt eltávolítottuk, a medence poliészter bevonatot kapott. A gyermekmedencén is bizonyos felújítások várhatóak. A vízkövet szeretnénk letisztítani a felületéről, és egy újabb, színes poliészter bevonatot rávinni, így a gyerekek szinte új medencét vehetnek a birtokukba. A jövendőbeli wellnessközpont épületének helyet adó, 50 x 50 méteres parcellát a tavasszal kitisztítottuk, hiszen a tervek szerint az építkezés az idén megkezdődik. Jelenleg az építési engedély beszerzése van folyamatban. A pénzügyi háttérről teljes egészében Ada önkormányzata gondoskodik, így a község polgárainak negyvenéves álma teljesülhet a zárt, meleg vizes fürdő megépítésével.


Ottjártunkkor éppen a nagy medencét töltötték fel

A strandfürdőbe látogató vendégek számára két éve szálláshelyet is kínálnak a Dom Hostelben és a sportpanzióban.

— Újdonság, hogy a hostelt két évre kiadtuk egy építőipari vállalatnak, így az elkövetkező két évben csak a sportpanzióban tudunk ötven-hatvan személyt elszállásolni. A kiadott objektumból származó bevétel egy részét további fejlesztésekre fordítjuk, éttermet, modern konyhát alakítanánk ki, minden szobát korszerű függönyrendszerrel szerelnénk fel, szükség szerint pedig klimatizálnánk az épületet. A sportpanzióban pótágyakat vásárolnánk, és még modernebbé varázsolnánk az épületet. Mindhárom vendéglátóipari egységünket továbbra is működtetjük a medence területén. Ezeket a létesítményeket szeretnénk továbbfejleszteni, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást nyújthassunk vendégeinknek. Néhány kritika is ért bennünket, például az, hogy miért nem engedjük be azokat a vendéglősöket, akik a község területén üzemeltetik saját vendéglátóipari egységüket. Elhatároztuk, hogy lehetőséget és helyet adunk a községben dolgozó vendéglősöknek, fektessenek be, fejlesszenek ők is a medence területén. Összehívtuk a potenciális érdekelteket, és igényeik szerint meghirdettük a licitációt. Sajnos senki sem jött el közülük, így a vendéglőket továbbra is az Adica működteti a medence területén — szögezte le az igazgató.


Folyamatban vannak a munkálatok a gyerekmedencén

Az árak tekintetében 10 százalékos emelkedés tapasztalható a tavalyi évhez képest. A napijegy a felnőttek számára 330, a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 250 dinárba kerül. A község területén élő nyugdíjasok, valamint a 14 éven aluli gyermekek ingyenes idényjegyet igényelhetnek, mellyel hétfőnként bérmentve használhatják a medencéket. A község lakosai továbbra is 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az idényjegyeket. Ada község önkormányzata pénzeszközöket különített el a község területén működő általános iskolák számára, ebből az intézmények megvásárolhatták a gyerekeknek az idényjegyet a medencére. Júniustól szeptemberig minden szombat este különféle bulikat szerveznek a fiatalok és az örökifjak számára. A nyár folyamán két fesztiválnak ad otthont a strandfürdő: június harmadik hétvégéjén rendezik meg a hagyományos Color Fesztivált, augusztus második hétvégéjén pedig a Green Future-t, melyre mintegy 50 000 fiatalt várnak a medencekomplexum öthektáros, bekerített területén. A Delfin Úszóklubbal közösen június 20-ától újra megszervezik az úszóiskolát, mely óriási népszerűségnek örvend.


Az adai strandfürdő területének 80 százalékát zöld övezet borítja

A rövid távú befektetéseket illetően az igazgató elmondta, hogy pályázati pénzekből a medence területén még több aszfaltutat szeretnének kiépíteni, a meglevőket pedig újraaszfaltoznák.

— A leendő wellnessobjektumot egy fűtött folyosóval összekötnénk a csúszdás medencével, és ezáltal kapnánk még egy meleg vizes medencét. Így polgáraink a masszázselemeket nyújtó medencék szolgáltatásai mellett úszhatnának is a meleg vízben — mondta Juhász Tibor, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója.

A felsoroltakon túl a strandfürdő két homokos strandröplabda- és egy labdarúgásra alkalmas pályával várja vendégeit, emellett asztaliteniszezni és sakkozni is lehet a létesítmény területén, melynek legalább 80 százalékát zöld övezet, kert, tavacskák, sziklakerti különlegességek és mindenféle virágcsodák borítják. Tehát Adán minden megvan ahhoz, hogy az odalátogatók kikapcsolódjanak, és felejthetetlen élményekkel térjenek haza. Már csak a napsütés hiányzik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..