home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Topolya község legjobbjai
(T. T.)
2015.04.01.
LXX. évf. 13. szám
Topolya község legjobbjai

Topolyán az elmúlt héten díjazták a község legeredményesebb sportolóit és klubjait. A sportolókat és az edzőket elsőként Zsemberi János, a topolyai önkormányzat gazdasági ügyekkel és sporttal megbízott tanácsosa köszöntötte, majd Kislinder Gábor polgármester gratulált nekik.

— Örülök neki, hogy a padsorokban ennyi fiatal foglal helyet. A díjazottak példaképei lehetnek a többi sportolónak, a fiatalabbaknak, hogy még több munkával ők is hasonló eredményeket érjenek el — mondta a polgármester.

A díjazottakat Bencsik Miklós is köszöntötte, aki a községi sportszövetség igazgatóbizottságának elnöke, ezután pedig megkezdődött a díjátadó.

A felnőtt férfiak egyéni kategóriája legjobbjának Mihájlovits Miklós világ– és Európa-bajnok erőemelő bizonyult, aki negyedik alkalommal vehette át ezt a rangos elismerést.

— Nagy öröm számomra, amikor hazai színekben tudok nyerni, hiszen itthon mindig a legnehezebb bizonyítani, és jólesik, hogy hazai pályán is elismerik azt, amit csinálok. Az októberi fekvenyomó-világbajnokságon a 140 kg-os kategóriában 225 kg-os világcsúccsal megvédtem a világbajnoki címet. Jelenleg a júniusi, prágai Európa-bajnokságra készülök, a kontinensviadal után pedig a következő cél az októberi, chicagói világbajnokság lesz. Mindkét versenyen a lehető legtöbbet fogom nyújtani, és meglátjuk, mire lesz elég. Nagyon szeretném újra megvédeni a címemet, illetve jó volna megnyerni az Eb-t is, hiszen ez eddig „csak” egyszer sikerült — mondta Mihájlovits.

A nők egyéni versengéséből Kristina Simić, a Soko Taekwondoklub tagja került ki győztesen. A legjobb egyéni teljesítményt a csapatsportágak kategóriájában Nedo Nedić (TSC Labdarúgóklub) és Maja Pojužina (Topolčanka Ifjúsági Kosárlabdaklub) nyújtotta. A község legjobb férficsapatának, 2011 után másodszor, a Vajdasági Liga bácskai csoportjában szereplő topolyai TSC Labdarúgóklub bizonyult.

— Nagy öröm számunkra, hogy megkaptuk ezt a díjat, mivel ez az elismerés a 2013/14-es idényben elért eredményeinket tükrözi. Ez a díj nemcsak a felnőttcsapat érdeme, hanem a fiatalabb korosztályos csapatainké is, hiszen ők is rengeteg munkát fektettek bele, hogy ide jussunk. Az elismerés a továbbiakban is motivál bennünket, hogy mindegyik korosztályos csapatunkat még magasabb szintre emeljük. A célunk a bajnoki cím megszerzése és a magasabb rangfokozatba, azaz a Szerb Liga vajdasági csoportjába való jutás. Az első tavaszi forduló után a táblázat élére kerültünk, a bajnokság végéig nem szabad kiengednünk a kezünkből az első helyet. A bajnoki címmel feljutunk a harmadosztályba, ahol a topolyai foci helye van — mondta Palágyi Szabolcs, a TSC klubigazgatója.

A legjobb női csapatnak a II. ligás Topolčanka Ifjúsági Kosárlabdaklubot választották.

— Nagy elismerés számunkra, hogy nemcsak a legjobb csapat lettünk, hanem a legjobb női sportoló is a mi sorainkból került ki. A 2013/14-es idényben a II. ligában a második helyet szereztük meg, ami óriási siker, hiszen két éve szerepelünk ebben a rangfokozatban. Jelenleg a II. liga északi csoportjának táblázatán az első helyen állunk, és ha egy kis szerencse is mellénk szegődik, akkor bejutunk az I. ligába, ahol az együttes legutóbb húsz évvel ezelőtt szerepelt. Több játékosunk is tagja a szerb korosztályos válogatottnak, amire nagyon büszkék vagyunk — mondta Mirko Kujundžić, a Topolčanka elnöke.

A legjobb edzőnek járó díjat Egri Tihamér, a Topolya Asztaliteniszklub edzője érdemelte ki.

— Igaz, hogy sokat foglalkozom a gyerekekkel, de az elismerés meglepett, nem számítottam rá. A 2014. évben Fenyvesi Flórián vajdasági, Pelle Orsolya és a lánycsapat pedig országos bajnoki címet szerzett. Az idei évben néhány versenyen már asztalhoz álltunk. Az eddigi eredmények lehetnének egy kicsit szebbek is, de törekszünk rá, hogy minél jobb játékot nyújtsunk, és reméljük, ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. Hamarosan megrendezik az ifjúsági országos bajnokságot, majd a serdülők és az újoncok kerülnek sorra. Szeretnénk az említett bajnokságokon minél jobban szerepelni — mondta Egri Tihamér.

A legígéretesebb sportolóknak a csapatsportágak kategóriájában a fiúk közül Majoros Pétert (labdarúgás), Nikola Gardaševićet (labdarúgás), Csőke Adriánt (kosárlabda) és Boris Ćatićot (kosárlabda) választották, a lányok mezőnyében pedig Tatjana Čelebićet, Sonja Zorićot, Jasmina Dondićot, Jelena Stojanovićot és Anja Cerovinát. Az egyéni sportágak kategóriájában a fiúk közül Bojan Zorić (taekwondo), Marko Pavlović (karate), Fenyvesi Flórián (asztalitenisz), Mészáros Dávid (taekwondo), Nagygellér Csaba (karate), Erdem Softa (karate) és Marko Mileticki (tenisz) részesült elismerésben, a lányok mezőnyében pedig Miklós Adél (sakk), Bojana Zorić (taekwondo), Holović Helga (karate), Pelle Orsolya (asztalitenisz), Marijana Stojaković (taekwondo), Bakos Lilla (asztalitenisz), Dudás Kata (asztalitenisz) és Farkas Barbara (sakk) vehette át a díját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..