home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tolltartó — saját kezűleg
Összeállította: re
2013.08.28.
LXVIII. évf. 35. szám
Tolltartó — saját kezűleg

Nyakunkon az új tanév, amely nemcsak lelki, hanem jelentős anyagi terhet is ró a családra. Íme egy kreatív ötlet, hogyan készíthetünk otthon, saját kezűleg is igen tetszetős tolltartót csemeténknek anélkül, hogy egyetlen dinárunkba is kerülne.

Ezt a tolltartót egy régi farmernadrág szárából készítjük, de természetesen bármilyen másik szövetanyag is megfelel a célnak. Jellemzője, hogy mosható, mérete pedig tetszés szerint alakítható.
Első lépés:
Vágjuk le a farmer szárát (tetszés szerint), a középső részébe egy éles ollóval szúrjunk lyukakat, majd ezeken húzzunk át fehér cipőfűzőt, aminek a végeire csomót kötünk, hogy ne húzódhasson ki. Ide kerülnek a színes ceruzák és az egyéb kellékek, amiket egy tolltartónak tartalmaznia kell.
Második lépés:
A két szélét varrjuk el színes anyaggal (attól függően, hogy fiúnak vagy lánynak készül-e, körültekintően válasszuk meg az anyag színét!), és patentot vagy gombot is varrjunk rá (gomb esetén ne feledkezzünk meg a tolltartó másik végén a gomblyukról sem!)
Harmadik lépés:
Rakjuk a helyükre a ceruzákat, a tolltartót pedig tekerjük fel egészen addig, amíg jó szoros nem lesz, és könnyedén be tudjuk gombolni.

Tipp: A patent vagy a gomb helyét úgy jelöljük ki, hogy előtte beletesszük a ceruzákat és feltekerjük. Ha az üres anyagot tekerjük fel, és ennek alapján rajzoljuk be az illeszkedés helyét, a telerakott tolltartót nem lehet majd begombolni.()

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..