home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Természetszeretet és érzelmek
Pápista Anamarija
2024.04.17.
LXXIX. évf. 16. szám
Természetszeretet és érzelmek

Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor Körgalériájában nyitották meg Boros Marija első önálló kiállítását.

Boros Marija Zomborban született 1940-ben. Felsőfokú tanulmányait Újvidéken végezte a Délszláv Nyelvek és Irodalom Tanszékén. Munkaéveinek nagy részét a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában töltötte, 1996-ban vonult nyugdíjba. 2016-ban csatlakozott a Népkör Magyar Művelődési Központ képzőművészeti tagozatához. Alkotásait az évente megrendezett tárlatokon mutatta be, valamint részt vett más kiállításokon is.

A szabadkai tárlatot Jovančić Vidaković Jasmina grafikusművész, a Szabadkai Kortárs Galéria vezető kurátora és múzeumpedagógusa nyitotta meg. Elmondta, már sok éve ismeri Mariját, akiről tudta, hogy irodalmat tanított, azt azonban nem, hogy ennyire tehetséges festő.

Munkáit erősnek nevezte, és megjegyezte, merészek a színek és az alkotó játszik is velük.

Boros Marija kiemelte, számára fontos, hogy az érzelmeit belevigye egy-egy festményébe.

–Nyolc éve festek csupán. Ezen a kiállításon 32 képemet lehet megtekinteni. Többféle festékkel is dolgozom, köztük akrillal. A motivációm leginkább a természet szeretetéből fakad, de nem feltétlenül úgy festem le, ahogy azt látom. Leginkább az érzéseimet próbálom belevinni ezekbe a tájképekbe. Mikor megpillantok egy tájat, sokat gondolkodom azon, miként tudnám kivitelezni, és csak utána nyúlok a vászonhoz – nyilatkozta.

A kiállítás megnyitója nagy érdeklődésnek örvendett, sokan voltak kíváncsiak az alkotásokra.

Fényképezte: Pápista Anamarija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..