home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Rangos elismerést kapott Lajkó Félix
2024.04.30.
LXXIX. évf. 17. szám
Rangos elismerést kapott Lajkó Félix

Magyar állami kitüntetésben részesült Lajkó Félix. A hegedűművésznek Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja adta át a Magyarország Érdemes Művésze elismerést, melyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke adományozott a vajdasági zenésznek eddigi munkája elismeréseként.

A magyar tudomány és kultúra nagyjait az egész világon elismerés övezi — emelte ki Csallóközi Eszter a főkonzulátus épületében megtartott ünnepségen.

— Nekünk, akik ihletet merítünk magyarságunkból, feladatunk is van. Tehetségünkhöz és lehetőségeinkhez mérten hozzá kell tennünk a magunkét a közös nemzeti értéktárhoz. A jövő nemzedékeit is be kell vezetnünk a magyar kultúra éhségébe, ami a magyarság megmaradásának és összetartozásának eszköze is egyben.

A citera- és hegedűművész folyamatosan alkot, tervi között egy fesztivál megszervezése is szerepel.

— Szeretnék egy palicsi Lajkó-fesztet, ahova a világ minden részéről jönnének az emberek szívesen játszani. Ez egy érdekes ötlet. Szerintem a jövő évben már megvalósul — mondta Lajkó Félix, aki a díjátadó után hegedűjátékkal köszönte meg az elismerést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..