home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Terítéken a régi gondok is
M. I.
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám
Terítéken a régi gondok is

A pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben megtartott választói közgyűlésen tizennégy napirendi pontba sűrítették az ilyenkor szokásos elnöki, szakmai, tervgazdálkodási, illetve pénzügyi beszámolókat. A könyvelési számadatok alapján az évet pozitívan záró pancsovai művelődési egyesület számláján az elmúlt esztendőben csaknem kétmillió dinár folyt át.

Biztató, hogy a tétel túlnyomó hányadát a termek bérbeadása helyett a különféle pályázatokon nyert pénzösszegek képezték. Így például a Petőfin keresztül valósulhatott meg a Pacsirták támogatása is. A gyermekkórus soraiban napjainkban már kevés a pancsovai magyar gyermek, létrehívói és jelenkori működtetői azonban továbbra is régióban gondolkodnak.
A 2013/2014-es időszakra felterjesztett egyesületi munkatervben a jövő évi, XXV. Dél-Bánáti Magyar Művelődési Egyesületek Szemléjének megszervezési szándéka is helyet kapott. Terítékre került a Silladri nevet viselő kamara népitánc-fesztivál folytonosságának kérdése is, különös tekintettel a legutóbbi rendezvény kihirdetése és megszervezése körül kialakult jogi súrlódásokra. Végül döntés született arról, hogy a név nem változik, de a rendezvény eddigi fő- és társszervezői koalíciója megszűnik, és a további sorszámozás is elmarad.
Szó esett még arról is, hogy a főépülethez tartozó öltözőt mielőbb tatarozni kell, valamint hogy szükség van a tagsági díjaknak és az egyesületi tagok tényleges szerepvállalásának az összehangolására. A vezetőségi posztokról az újonnan megválasztott intézőbizottság első munkaülésén születik majd döntés.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..