home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Télűző farsangi mulatság
Józó Mónika
2014.03.19.
LXIX. évf. 12. szám
Télűző farsangi mulatság

Farsang farkán kalózok, hastáncosok, betörők, boszorkányok, csavargók lepték el az adai Műszaki Iskola előcsarnokát, és dalolva, mókázva, kurjongatva igyekeztek elűzni a telet. A farsangi mulatságnak immár hagyománya van az adai középiskolában. Ilyenkor a diákok jelmezbe bújnak, mert farsangkor náluk szabad a tánc, a nóta és a bolondozás.

A mulatságon ezúttal nem csak a jelmezeseké volt a főszerep, ekkor tartották meg ugyanis az iskola népszerűségi versenyének döntőjét is.

— Minden tanuló szavazhatott egy fiúra, valamint egy lányra, és a hét legtöbb voksot kapó diák bekerült a döntőbe, melyben egy tanulókból álló bizottság választotta meg Mr. és Miss Schoolt. A döntős tanulókra az interneten is lehetett szavazni, a legtöbb kedvelést begyűjtők lettek a verseny közönségdíjasai — magyarázta Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatóhelyettese.

A gyerekek úgy döntöttek, hogy ebben a tanévben Komjáti Norbert az iskola legnépszerűbb fiúja, az ő fejére került a korona, ő lett az idei Mr. School. Kísérőjéül Mucsi Norbertet és Kovács Árpádot tették meg. A lányok közül a korona az idén is Boros Gyevi Katicáé, ő az idei Miss School, akinek az első udvarhölgye Juhász Eszter lett, a második udvarhölgynek járó díjat pedig Rebeka vehette át. Az internetes szavazók szerint Komjáti Norbert és Mucsi Norbert az iskola legnépszerűbb diákja, a lányok közül pedig Berkes Szabina. Ők hárman lettek a verseny közönségdíjasai is. A legpopulárisabb diákokat a koronán és az ajándékon kívül az a megtiszteltetés érte, hogy ők lehettek a farsangi mulatság házigazdái és főszereplői, minden játékban részt kellett venniük, mindenhol, minden körülmények között helyt kellett állniuk, s ők dönthették el azt is, hogy ki kapja meg a legjobb, a legszebb és a legkidolgozottabb jelmezért járó díjat.

A tanulók szerint a legkidolgozottabb jelmez Zapletán Elemér munkáját dicséri, a legkreatívabbnak Görög István bizonyult, a legszebb jelmezért járó oklevelet pedig Gilice Hilda vehette át.

Miközben a jelmezesek és a koronás fők jól szórakoztak, a lufitaposás technikáját a legjobbaktól leshették el az érdeklődők, néhányan pedig a cukortorony-építés mestereivé váltak, sőt akadtak olyanok is, akik a csíptetőrablás és a Smokiházépítés technikáját fejlesztették tökélyre. És ha mulatság, akkor természetesen a zene és az ének sem maradhatott el, az iskola legércesebb hangú és kifinomult ritmusérzékű tanulói is megrezegtették hangszálaikat egy-egy karaokeszám erejéig.

Úgy tűnik, sikerült: a Műszaki Iskola tanulói elűzték a telet.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..