Tedd meg az első lépést!
KEIPER Kornélia
2013.10.09.
LXVIII. évf. 41. szám
Tedd meg az első lépést!

Tedd meg az első lépést! Ezzel a mottóval rendezték meg szeptemberben a hagyományos ifjúsági zarándoklatot Doroszlón. A Mária-kegyhelyen merőben új látvány tárult az odaérkező zarándokok elé: a gyönyörűen felújított templom és a csaknem kész új konyha és ebédlő, valamint a vendégszobák az emeleti részen.

A rendezvényre Vajdaság minden területéről érkeztek fiatalok, ki kocsival, ki pedig szervezetten, autóbusszal. A tizenhárom órakor kezdődő rendezvény jelentkezési helyén a fiatalok egy zászlóméretű anyagon hagyták talplenyomatukat, ezzel jelezve a részvételüket.

Az idén egy nagyszerű újítást vezettek be a szervezők: nem a kegyhelyet, hanem a falu központjában levő Bér Imre-templomot választották a gyülekezés helyéül. A zarándokok többsége már nem először járt ott, és sokan a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület más rendezvényeinek köszönhetően régi ismerősként üdvözölték egymást. Őszinte örömmel ölelték meg egymást. A rendezvény főszervezője, ft. Balcsák Szilárd atya és szervezőcsapata hetekig tartó kemény munkát végzett, hogy minden jól sikerüljön. Az idei búcsú abban különbözött az eddigiektől, hogy a fiatalok valóban megtették gyalog a zarándokutat a falu központjától a kegyhelyig. Természetesen a számtalan lábnyomot viselő „zászló” és a templomból elhozott kereszt is elkísérte a zarándokokat. Gazdag program ígérkezett erre a vasárnap délutánra is, amint azt már az előző években megszokhattuk. A kedves bencés nővér előadása a kisebbeknek szólt, rendtársa pedig az ifjúságnak tartott igencsak figyelemreméltó előadást. A majd egyórás ülés után jólesett a szabadtéri aktivitás: az ismerkedős játék, és a folytatás is láthatóan tetszett mindenkinek. A jelen levő papok megteremtették a gyónás lehetőségét azok számára, akik élni szerettek volna vele.
A népes társaság uzsonnájáról, a finom kifliről a szervezők gondoskodtak. A falatozás után a nyáron megtartott Keresztény Gitártábor tagjainak és az Ébredés zenekarnak az előadása következett.

Ez alatt az idő alatt a kereszt és a zászló is helyet kapott a szabadtéri oltár lépcsőin. Tizennyolc órakor került sor az ifjúsági szentmisére. Addigra már sok szülő és számos helybeli is megérkezett. A zenét ismét az Ébredés zenekar szolgáltatta, az önkéntes zenészek közreműködésével.

A mise egy gyönyörű nap koronája volt. Ezt a jelenlevők népes tábora is bizonyította.

Ismét egy nagyon szép rendezvényt tudhatunk magunk mögött. Hogy igenis szükség van rá, arra elsősorban a nagyszámú érdeklődő a bizonyságtétel, valamint ft. Verebély Árpád atya szavai.
Elmondta, hogy ez egy nagyon szép példa a keresztény értékrend megőrzésére. Körülnéztem, és úgy láttam, hogy a csalóka időjárás ellenére is többen voltak, mint tavaly. „Jövőre, veletek, ugyanitt!” — ezekkel a szavakkal búcsúztak sokan indulás előtt.

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..