home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Tavaszi bál az újvidéki Petőfiben
(L. L.)
2015.03.11.
LXX. évf. 10. szám
Tavaszi bál az újvidéki Petőfiben

Közeleg a tavaszi bál, melynek eddig minden évben hatalmas sikere volt. A Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ (VMIK) újra meglepi a fiatalokat egy hatalmas bulival. Az érdeklődők évente kétszer kapnak lehetőséget rá, hogy a VMIK szupercsapatával mulathassanak. A legutóbbi bálon a részvevők száma elérte a 270-et, a szervezők pedig azon fáradoznak, hogy minél tömegesebb legyen az esemény. Újra eljött tehát a pillanat, hogy egy jót szórakozzunk! A részletekről Erdődi Edvinát és Botka Csabát, a bál szervezőit kérdeztem.

* Minden évben megszervezitek a tavaszi bált. Az idei miben különbözik majd az előzőektől?

Edvina: — Báljaink alkalmával igyekszünk mindig újítani, ezáltal is csábítóbbá tenni a fiatalok számára az eseményt. Az idén zenekart váltottunk, így az adai Homokóra együttes szórakoztatja majd a táncolni vágyókat. A mulatság a tavaszról fog szólni, ez már bálunk nevéből is kiderül. A rendezvény éjszakáján a Happy Hour, vagyis a boldog óra keretében egy ital áráért kettőt lehet kapni, amivel szintén a fiatalok kedvében szeretnénk járni. Ezenkívül — báljaink regionális jellegéből kifolyólag — szeretnénk a már jól bevált bácskai útvonalon robogó buszunkon kívül a bánáti fiataloknak is ingyenes buszjáratról gondoskodni, hogy együtt bulizhassunk!

* Kik dolgoznak a bál szervezésén?

Edvina: — Egy igazán jó csapat. Különböző a baráti és az érdeklődési körünk, más-más vajdasági településről származunk, és talán éppen ennek a sokszínűségnek köszönhető, hogy ilyen nagyszerű szervezőmunkát tudunk végezni. Mindenki igyekszik hozzájárulni bálunk hagyományának továbbéltetéséhez, ám valóban kihívás, hogy csábítóvá tegyük a fiatalok számára a csárdásozást vagy a kacsatáncot.

* A bálban tombola is várja majd a jelenlevőket, valamint koktélokat is kóstolhatnak...

Csaba: — A tomboláért nem kell külön fizetni, az ide látogató fiatalok a belépővel automatikusan részt vesznek a játékban. A sorsolásra éjfél körül kerül sor, és sok értékes nyereményről gondoskodtunk. A finomabbnál finomabb koktélokat egy külön pultnál szolgálják fel. A nagy választékuk és a kedvező áruk miatt igen népszerűek.

* Az előző bálban a fiataloknak egyéb érdekességekkel is készültetek. Az idén is lesz ilyesmi?

Csaba: — Természetesen. Igyekszünk tematikussá tenni a báljainkat, ennek megfelelően oldjuk meg a díszítést, döntünk a kedvezményekről, és persze a helyszínen mindig valamilyen előre be nem jelentett meglepetéssel is készülünk. Ezúttal is így lesz.

* Egyéb tudnivalók a bálról?

Edvina: — 2015. március 20-án, este 9 órakor kezdődik a már megszokott helyszínen, az újvidéki Petőfi Sándor MMK nagytermében. A jegy elővételben 200, a busszal érkezőknek, illetve a bál napján pedig 250 dinárba kerül.

* Mit kell tudniuk a busszal érkezőknek?

Edvina: — Az autóbusz menetrendje még alakulóban van. A Magyarkanizsa—Újvidék-útvonalon közlekedő járat a hosszú évek során már jól bevált. Mindig túljelentkezéssel kell számolnunk, ezért arra szólítjuk fel a fiatalokat, hogy idejében foglalják le a helyüket a bálba tartó buszon. A Kisorosz—Újvidék-útvonalon induló járat még gyerekcipőben van, de őszintén reméljük, hogy az idén már a bánáti fiatalok is velünk fognak táncolni. A VMIK aktivistái több településen árulják a jegyeket, ezzel is megkönnyítve a bálozni vágyók dolgát. Az érdeklődők a VMIK honlapján (www.ifikozpont.org.rs) és Facebook-oldalán (www.facebook.com/ifikozpont) is tájékozódhatnak.

A VMIK szupercsapata várja a jelentkezéseteket. Mulassunk együtt az idén is, a buli bizonyára felejthetetlen lesz, ahogyan eddig is!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..