Tanulj, játssz és nyerj!

Tanulj, játssz és nyerj!

Hogy mi a Városnapi Kincskereső?

Egy portya, vagyis a Zentai Ifjúsági Szervezet játékos, a város különböző pontjain folyó helyismereti vetélkedője. A jelentkezők nemcsak szórakoznak és barátkoznak, hanem hasznos ismeretekre is szert tesznek, a legsikeresebb társaság pedig 10 000 dináros vásárlási utalvánnyal gazdagodott.

A Zentai Ifjúsági Szervezet a városnapi rendezvénysorozat keretében az idén is meghirdette a Városnapi Kincskereső elnevezésű játékot. Az eseményre három-négy fős csapatokban 18 és 30 év közötti fiatalok nevezhettek be.

Herfert Nóra koordinátor örömmel újságolta, hogy az idén rekordot döntöttek, huszonkét csapat jelentkezett ugyanis.

— A csapatokban mintegy kilencven fiatal van, ha ehhez hozzászámoljuk a civil szervezetünk önkénteseit, akkor elmondhatom, hogy a rendezvényünkkel több mint száz személyt sikerült megmozgatnunk. Az érdeklődők főleg zentaiak, viszont a szerencsét próbálók között van horgosi és szabadkai is, az átlagéletkor 18—23 év. A feladatokat ezúttal is igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a részvevők a különféle gyorsasági, ügyességi és logikai játékok segítségével minél inkább megismerjék Zenta múltját, jelenét, történelmét és nevezetességeit. A helyszíneket is valamilyen jellegzetes látnivalóhoz kötöttük, a fiataloknak a kapott térkép segítségével fel kellett keresniük a többi közt a Révész szobrot, a zentai csata emlékművét, a Népkertet, a piacot, a zeneiskolát — hallottuk Nórától, majd kifejtette, az idén egy újdonságot is bevezettek. — A Zentai Ifjúsági Szervezet Facebook-oldalán már két héttel a rendezvény előtt követni lehetett az eseményt. Azok, akik kísérték a bejegyzéseket, rendkívül sok hasznos információt tudhattak meg, melyet fel is használhattak a versengés során. 

A városházával szembeni szökőkútnál Fényszárosi Éva kérdéseket tett fel a csapatoknak. Abból, amit hallottam, a fiataloknak például tudniuk kellett volna, mikor égett le a régi városháza, vagy mikor vezették be Zentán a villanyvilágítást. Három lehetséges válasz közül dönthették el, melyik a pontos. Mint megtudtuk, az előző években a csapatok elkapták a kérdéseket tartalmazó papírt, és kitöltve kellett visszaadniuk — viszont mindenki maximális pontszámot ért el, mert okostelefont és egyéb segédeszközöket használt. 

A szervezők elégedetten állapították meg, hogy évről évre növekszik a kincskereső népszerűsége, hiszen egyre többen jelentkeznek. Az idei rendezvényt Zenta Község Önkormányzatán kívül a Sportissimo üzlet, az Almási cukrászat, a River vendéglő és a zentai turisztikai iroda támogatta. 

A portyát a Részeg Tengerészek nevű csapat nyerte meg, a második helyen a Cukibabák, a harmadikon pedig az Újkrumplik végzett. A legjobbak jutalma a Sportissimo sportüzlet 10 000 dináros vásárlási utalványa volt.

A Zentai Ifjúsági Szervezet másik fontos rendezvénye a több száz főt megmozgató autómentes nap, melyet a Lokátor Város- és Környezetvédő Egyesülettel közösen valósít meg.


A szerző és Kecsenovity Erna felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink