home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Új kihívások előtt
2024.04.25.
LXXIX. évf. 17. szám
Új kihívások előtt

Juhász Bálintot választották meg a Tartományi Képviselőház 33. elnökének. A VMSZ tartományi listavezetőjére, a párt Intéző Bizottságának elnökére 81 képviselő szavazott igennel, 28 képviselő nemmel szavazott, senki sem tartózkodott, hatan viszont nem szavaztak és öten nem voltak jelen az ülésen.

A képviselőház elnökének és alelnökeinek, valamint a tartományi bizottságok megválasztásával befejezte megalakulását a vajdasági parlament.

Juhász Bálint eskütétele után szerbül és magyarul is szólt a képviselőkhöz. Mint mondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy Pásztor Istvánt követheti ezen a poszton. Hangsúlyozta, négy év komoly munkája vár rá, és nagymértékű toleranciára, egymás iránti tiszteletre lesz majd szükség, azonban készen áll arra, hogy ezeket a követelményeket figyelembe vegye, és együttműködjön a képviselőkkel a sikeres parlamenti munka érdekében.
Hozzátette, szeretné a következő négy évben meghálálni a képviselők, de mindenekelőtt a választópolgárok, minden vajdasági polgár és azon belül a vajdasági magyar közösség bizalmát.
Juhász Bálint a közösségi médiában is hangsúlyozta, hatalmas megtiszteltetésnek és egyben felelősségnek tartja, hogy megválasztották Vajdaság AT Képviselőháza elnökének. A bejegyzésben közzétette, hogy a mai napon lemondott a Prosperitati Alapítvány ügyvezetői megbízatásáról és Kishegyes Község képviselő-testülete elnöki tisztségéről.

Forrás: Pannon RTV, Facebook

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..