home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Palicsi majális
Sörös Vince
2024.04.25.
LXXIX. évf. 17. szám
Palicsi majális

39. alkalommal tartják meg a hagyományos palicsi majálist – mondta az újságíróknak az esemény beharangozóján Ercsi Hargita, a városi tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja. A rendezvény időpontja május elseje és másodika, szerda és csütörtök.

Ez a történés egyben a palicsi turisztikai szezon nyitánya is. Remélik, hogy a régió legnagyobb május elsejei eseménye az idén is legalább olyan sikeres lesz, ha nem sikeresebb, mint az előző években. A szervezők számos látogatóra számítanak, nem csak belföldről, hanem küldföldről is. Az előrejelzések szerint az időjárás kedvező lesz a hónap első napjaiban, ami bizonyára jó hír azoknak, akik kültéri programokon szeretnének részt venni.

Palicson a legkisebbeket 10 ezer négyzetméterem elterülő óriás vidámpark várja, de ezen kívül számos kulturális és sportesemény is lesz minden korosztály számára, valamint gazdag gasztronómia kínálat várja a látogatókat.

A program részletesen is megtekinthető a szervező, a Park Palics Kft. oldalán. Dencs Valéria igazgató a sajtótájékoztatón részletezte, hogy a vidámpark területén 27 objektum lesz felállítva, a legfiatalabbakat kis vonatok várják, az idősebb korosztályt pedig adrenalin építmények. A tó partján 115 kiállítótól vásárolhatnak az érdeklődők.

 Emellett a sportok kedvelőinek is kedveskednek, mivel idén 47. alkalommal rajtol el a Trimbi rendezvény, ahol a cél, hogy a Szabadka és Palics közötti távot minél gyorsabban tegyük meg szabadon választható közlekedési eszközzel, vagy gyalog. A verseny vége után értékes ajándékokat sorsolnak ki a résztvevők között. Figyelemmel kísérhetjük a Palicsi Regattát, amely május 1-e és 3-a között fog lezajlani.

A nagy tömegre való tekintettel a majális idejére három utcát lezárnak, ezek a Hegedűs József, a Spliti fasor és a Penavin Olga utcák.

Az ünnepre a palicsi állatkert is készül különböző kulturális eseményekkel, a gyerekeknek kézműves foglalkozással, állatetetéssel.

Fényképezte: Sörös Vince

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..