home 2024. augusztus 21., Sámuel napja
Online előfizetés
Szembejött versek
Martinek Imre
2024.07.01.
LXXIX.. évf. 26. szám
Szembejött versek

Schön György 1961. július 2-án született a déli végeken. Életének nagy kijelzőjén azóta 6:3-ra módosult az eredmény, miközben a pálya egyik térfélen tízes, a másikon pedig az egyes a szorzó. A mérkőzésnek pedig — Istennek hála — még nincs vége.

Ebben hiszünk, ebben reménykedünk és erre építkezünk. Mindnyájan, kik magunk is részesei lehet(t)ünk Gyuri születésnapi előadásának Budapest belvárosában, napisten havának negyedik péntekén: június 28-án. Történt mindez a Háló Közösségi és Kulturális Központ — S4 helyszínén, Újabb költészeti gyöngyszemeket adva hozzá a szervezőnek ama személyes projektumához, amelynek debütálásáról öt évvel ezelőtt, dátumra pontosan Sarlós Boldogasszony ünnepén adhattunk érdemi helyszíni beszámolót.

Szembejött versek születésnapomra. Schön György Budapesten élő sorstársunk második önálló verséneklős estjének csokrában Banka Gabriella Isten szava; Mécs László A királyfi három bánata; Józsa Attila Utazás Meseországba; Nemes Nagy Ágnes Az őszi tarlón; Kányádi Sándor Két nyárfa; Lackfi János Anyák napja; Jeszenyin Szergej Elindulok; Bogdán József Szent Erzsébet; Jung Tamás De Profundis; Bogdán József Egy csúrogi házban; Ismeretlen szerző Kölcsönadott gyermek; Szabó T. Anna Változás; Lőrincz Teréz Ott-hontalan dal; Sziveri János Hazatér és idő; Váci Mihály Mintha; Weöres Sándor Örök pillanat; Wass Albert Ősz; Tóth Árpád A hídon; Arató András Megsárgult képeslap; Szép Ernő Én így szerettem volna és Tóth Árpád Ez a nap is című költeménye kapott helyet.

A terem pedig megtelt. Családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel… A nagyvárosi rengetegnek egy olyan szférájában, amelyben nemcsak önmagát találhatja meg az ember, de testvéri felebarátjait is. Lett légyen azok élése olykor karnyújtásnyira tőle, vagy a piros és egyéb választóvonalakon túl.

Fotóink és a mellékelt videófelvétel a helyszínen készültek. A benne elhangzó Szent Erzsébet című költeményt a szép emlékű Msgr. Bogdán József (1956. január 12. — 2023. július 2.) pap költőnk írta. A művet szerb nyelvre Balassa Julianna (1939) nyugalmazott pancsovai matematika- és fizikatanár, a Pancsovai Televízió 1999 karácsonyán elrajtolt, majd több száz adást megért történelmi Magyar Percek tévéadás, illetve heti rendszerességgel jelentkező magazin létrehívója, egyik operatőre és riportere, (fő)szerkesztő asszonya ültette át anno.

Schön György előadói estje a budapest—belvárosi S4-ben

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..