home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Rendhagyó magyaróra a csókai középiskolában
kor
2013.05.08.
LXVIII. évf. 19. szám
Rendhagyó magyaróra a csókai középiskolában

A csókai középiskola magyartanára, Erdélyi Ilona minden évben meglepi diákjait legalább egy rendhagyó magyarórával. Az idén Bogdán József pap költőt látta vendégül, aki bemutatta A Kosztolányi család közelében című könyvét.

A csókai középiskola magyartanára, Erdélyi Ilona minden évben meglepi diákjait legalább egy rendhagyó magyarórával. Az idén Bogdán József pap költőt látta vendégül, aki bemutatta A Kosztolányi család közelében című könyvét. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézetnek és a Grafoproduktnak köszönhetően a kötetnek megjelent az új, második kiadása is. Szerzője közkinccsé teszi művében a Kosztolányi-hagyaték egy részét, illetve az azzal kapcsolatos feltáró tevékenységét.
A diákok valóban rendhagyó, élvezetes előadásban részesültek, Bogdán József ugyanis Kosztolányi költészetét és prózáját a saját élethelyzeteinek fölidézésével illusztrálta. Időnként beleszőtte mondanivalójába a többi nagy költőnk — József Attila, Juhász Gyula, Babits Mihály, Pilinszky János — egy-egy elgondolkodtató, igazat mondó versrészletét. Így a hallgatójának az az érzése támadt, hogy az emberközpontú, de istentisztelő magyar költészet velejét, esszenciális bemutatását hallja az előadótól.
Bogdán József Kosztolányi-kutatásairól Fejős Csilla filmjét, az Őszi koncertet is levetítették a gyereknek.
A vendégelőadót Bogdán- és Kosztolányi-versekkel köszöntötték az iskola harmadikos tanulói: Nagy Mélykúti Sára és Tóth Horti Elizabetta, valamint Kónya Sándor versénekes, az iskola tanára.
Az előadás végén Nagyiván Adrián a harmadikosok osztályelnöke az iskola diákjainak munkáiból összeállított gyűjteménnyel ajándékozta meg Bogdán Józsefet, ő pedig legújabb könyvét hozta el az iskolának.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..