home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Pezsdítsd fel az életed!
Lackó Linda
2015.11.05.
LXX. évf. 44. szám
Pezsdítsd fel az életed!

Mint minden évben, az idén is felejthetetlen mulatozásra invitál a VMIK szupercsapata. Az érdeklődők november 6-án vehetik elő a táncoscipőket az őszi ifjúsági bálra. A további részletekről Erdődi Edvina számol be, az egyik szervező.

* Mióta vagy szervező?

— Már egy ideje nem is követem, hogy hányadik bálom ez. Ahogy most gyorsan magamban utánaszámoltam, hat-hét összejövetel megszervezését már biztosan magam mögött tudhatom.

* Milyen felelősséggel jár egy ekkora esemény megszervezése?

— Kezdetben nem tudtam, mivel jár egy ilyen feladat, csak a kihívás vonzott. Jó érzés volt egy csapathoz tartozni, valamit közösen megálmodni, tervezni, véghez vinni. Mikor összeülünk bált szervezni, tudjuk, mi az, amin változtatnunk kell, amire nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk, hogy meg tudjuk tartani a színvonalat, hogy folyamatosan újítsunk, hogy az igényeknek, elvárásoknak is eleget tegyünk, és nem utolsósorban, hogy minél több fiatalt csábítsunk el hozzánk. Ami állandó elem, hogy az újvidéki Petőfi Sándor MMK nagytermében rendezzük meg a bált, minden évben indítunk autóbuszjáratot, mely Vajdaság magyarlakta településeit járja körbe, és szállítja el hozzánk a mulatozni vágyókat, valamint természetesen kiváló zenekarok húzzák a talpalávalót.

* A bál milyen tematikára épül?

— Ezen szoktuk a legtöbbet törni a fejünket. Nem könnyű dolog ez, mert mindig is tudtuk, hogy egy olyan irányvonalat képviselünk, amely nem a legkedveltebb a mai fiatalok körében. És a tematikával próbáljuk csábítóbbá tenni az ifjúság számára a kettőt jobbra, kettőt balra lépéseket, a csárdásozást. Az idei rendezvénynek a Pezsgő élet nevet adtuk. Hogy miért éppen ezt? Erre mindig azt szoktam mondani, hogy ha egy másik nevet adtunk volna, akkor is megkérdeznék, hogy miért éppen azt. De a viccet félretéve, Csaba, az elnökségünk tagja, imádja a pezsgőt. Aztán mi is úgy éreztük, hogy ezen az úton kell továbbhaladnunk. Ha pezsgő, akkor buborékok, és ha már buborékok, akkor ne csak a pezsgőben. Legyen az este varázslatos, előkelő. Emellett az Európa Kollégium megnyitására is szerettünk volna utalni, hiszen a pezsgő az ünnepelés jelképe is. Várjuk a lakókat, hogy együtt ünnepeljünk. A terem díszítését is ennek jegyében képzeltük el. Szerintem szuper lesz.

* Hogyan tudtok újítani minden évben?

— Az idén a temerini The End zenekar húzza el a nótánkat. Azt hiszem, a fiúkat senkinek sem kell bemutatnunk. A zenekar kiválasztásakor is próbálunk eleget tenni a kívánságoknak. Remek hangulat szokta jellemezni a báljainkat. Ez egy másfajta kikapcsolódás, nem olyan, mint a mai modern zenére való eszeveszett ugrálás. Amikor felcsendülnek az ismertebb magyar nóták, bizony, jó érzés látni, hogy a jelenlevők is éneklik őket, hogy a fiú felkéri a lányt táncolni, a fiatalok egymásba kapaszkodva csárdásoznak, vonatoznak, azaz jól érzik magukat. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Vajdaságban az ilyen ifjúsági bálokat, melyek nem csak a helyi fiatalokat vonzzák, a VMIK szervezi. Úgy gondolom, nem lehet elvitatni a fontosságukat.

További információkat az office@ifikozpont.org.rs e-mail-címen, illetve Erdődi Edvinánál a 062/96-08-217-es és Patarica Tímeánál a 069/36-52-895-ös telefonszámon lehet kapni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..