home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ovibrader — egy fiú különleges életútja
Tóth Lívia
2013.11.13.
LXVIII. évf. 46. szám
Ovibrader — egy fiú különleges életútja

Nagy sikerrel mutatta be az Adai Színtársulat Garaczi László Ovibrader című művét, melyet Krizsán Szilvia, az Újvidéki Színház művésznője rendezett.

A történetben a darab főhősét, a hétéves Fábián Pétert aggódó anyukája egy progresszív hipnózist alkalmazó csodapszichológusra bízza, mert nem tudja kimondani a szeretlek szót. A szakember különleges terápiát alkalmaz, képzeletben bejáratja a fiúval leendő életútjának legfontosabb helyszíneit. Megjelennek az óvodai élmények, a szerelmek, a munkahelyi sikerek, a családi tragédiák, miközben felvillan egy valóságshow jelenete is. Látjuk a srácot, aki a Star Wars-figurákkal harcoló kisfiúból szexéhes, gátlásos kamasszá, sikeres programozóvá, végül totális csődtömeggé válik.

„Vajon mi okozza a férfi vesztét? Artu és Trípió? A kedves mama? A nők? A nagy mellek? Esetleg mindez együtt? Vagy valami egészen más?” — sorjáznak a kérdések az előadás ismertetőjében, melyet egyébként az alkotók csak 16 éven felülieknek ajánlanak.

Az Adai Színtársulat új produkcióját a kísérletezés, a fiatalos erő és lendület, valamint sok-sok derű jellemzi, ugyanakkor komoly mondanivalója is van. A darabválasztás jó, hiszen a szöveg szinte minden korosztály számára élvezhető — annál is inkább, mert a virtualitás vagy akár a chatszobák világa manapság már az idősebbektől sem áll távol. A szereplők ügyesek, jóllehet többségüknek ez az első fellépése a világot jelentő deszkákon.

A szerepeket Apró Kristóf, Csuvik Viktor, Huszák Gábor, Máriás Endre, Miklós Ágnes, Nagybali Tamara, Nagy Norbert, Pozsgai Zsófia, Tóth Edina és Vörös Emese, a topolyai Mara Amatőr Színház tagja játssza. A tetszetős videojelenetek elkészítésében Morvai Szabolcs nyújtott segítséget, a fiatalok szakmai felkészüléséhez a rendezőn kívül Puskás Zoltán is hozzájárult. A támogatók között Ada község önkormányzatát, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárságot, valamint a TM-People International és a Jusoft Kft.-t kell megemlíteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..