home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Németország–Svédország 2:1 (0:1)
Tóth Tibor
2018.06.23.
LXXIII. évf. 24. szám
Németország–Svédország 2:1 (0:1)

F csoport, 2. forduló

Szocsi, Olimpiai Stadion, 44 287 néző, vezette: Marciniak (lengyel)

Gólszerzők: Reus a 48., Kroos a 95., illetve Toivonen a 32. percben.

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt) – Rudy (Gündogan), Kroos – Müller, Reus, Draxler (Gomez) – Werner.

Svédország: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson (Durmaz), Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (Thelin), Toivonen (Guidetti).

Piros lap: Boateng a 82. percben.

A sírból hozta vissza a mérkőzést a Nationalelf és ezzel a győzelemmel versenyben maradt a továbbjutást jelentő helyekért. Nyomasztó német fölénnyel kezdődött az összecsapás, a 14. percben azonban a svédek kerültek óriási helyzetbe és csak a lengyel játékvezetőnek ,,köszönhetik”, hogy nem szerezték meg a vezetést. Berg mehetett egyedül Neuer kapujára, akit a lövés pillanatában Boateng kibillentett egyensúlyából, így a német kapus védeni tudott...Általános meglepetésre a videózás elmaradt, és a lengyel bíró szerint is minden szabályosan történt...

A német támadások közepette egy hiba elegendő volt, hogy a svédek vezetéshez jussanak: Kross adta el a labdát saját térfelén, Claesson beadásából pedig Toivonen emelte a német kapuba a labdát. A német fölényről mindent elmond, hogy a németek az első félidőben 75%-ban birtokolták a labdát. A kieséstől fenyegetett németek a második félidőben mindent egy lapra tettek fel, és a 48. percben Reus térddel kiegyenlítette az állást. Szinte állandóan a svédek térfelén folyt a játék, a német támadásokat Boateng kiállítása sem zavarta meg, aki a Berggel való ütközést követően kapta meg második sárga lapját. Levegőben lógott a német győztesgól, hiszen előbb Gomez közeli fejesét tornázta szögletre Olsen, majd Brandt távoli lökete csattant a kapufán. A svéd védelem a 95. percben kapitulált, amikor Kroos bal oldali szabadrúgása tökéletes ívben került a bal felső sarokba.

Németország egyelőre megmenekült, és az utolsó fordulóban győznie kell a nem túl acélos dél-koreai együttes ellen. A továbbjutás még ekkor sem biztos, hiszen a Mexikó–Svédország mérkőzésen utóbbiak győzelme esetén a három hatpontos csapat között a gólkülönbség dönthet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..