home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Nem csupán célt és utat kell mutatni
(—)
2015.05.25.
LXX. évf. 20. szám
Nem csupán célt és utat kell mutatni

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában nemrégiben újabb nap telt el a tehetség- és a hagyományápolás jegyében. A Tehetségpontok szakmai napja ezúttal a FÉNY-KÉP elnevezést kapta. A rendezvényt a VATT támogatásával és a szabadkai Talentum Tehetségműhely, a bácskertesi József Attila Általános Iskola képviselőinek, valamint a hunyadis Csipetkék néptánccsoport tagjainak részvételével tartották meg.

A rendezvényt De Negri Ibolya, a VATT elnök asszonya nyitotta meg, Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke pedig a találkozók közösségépítő szerepéről szólt a gyerekeknek.

A nap a házigazdák és a vendégek bemutatkozásával kezdődött. Az alkalmi műsorban mindenki megvillantotta erősségét: a közönség láthatott néptáncot, hallhatott népdalokat, verseket, és a bácskertesi gyerekek fúvós produkcióját is megcsodálhatta. A műsor után a csoportok műhelymunkán vettek részt: a néptáncot Brezovszki Roland és Tamara, a nemezelést Lévai Zsófia vezette, az énekesekkel pedig Bakos Árpád foglalkozott.

A műhelymunkák végeztével a csoportvezetők értékelték az elért eredményeket, a tanulók pedig rögtönzött záróműsoron csillogtatták meg az újonnan szerzett tudásukat. Az iskola tornaterme énekszótól, tánclépésektől, gyermekkacajtól visszhangzott — egyértelműen bizonyítva a nap sikerességét.

A szervezők bíznak benne, hogy a rendezvény is hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek mind többet tudjanak meg a múltjukról, a gyökereikről. Nemcsak célt és utat kell ugyanis mutatni nekik, hanem azt is tudniuk kell, hogy honnan jönnek és merre tartanak. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..