home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Motorozás - szabadság
Kónya-Kovács Otília
2005.08.31.
LX. évf. 35. szám
Motorozás - szabadság

A helyi Road Flyers Motorosklub szervezésében tartották meg Muzslyán a III. Motorostalálkozót. Erre a rendezvényre 20 hazai és külföldi klubból (de természetesen voltak kívülállók is) mintegy 350 motoros jött el. A Parti-iskola udvarán nem lehetett egy tűt sem leejteni, hisz motor motort, s...

A helyi Road Flyers Motorosklub szervezésében tartották meg Muzslyán a III. Motorostalálkozót. Erre a rendezvényre 20 hazai és külföldi klubból (de természetesen voltak kívülállók is) mintegy 350 motoros jött el. A Parti-iskola udvarán nem lehetett egy tűt sem leejteni, hisz motor motort, sátor sátort ért. És ez még csak ,,fokozódott' este nyolc óra után, amikor a rock-hangversenyekre került a sor. A távolabbról érkezők egy része már csütörtökön este befutott, de szállingóztak a vendégek egészen szombat estig. Két-három napon át motorzúgástól volt zajos az egész falu.
Először a találkozó összes részvevője elkarikázott Nagybecskerek központjába, majd visszatérésükkor a muzslyai piactéren megkezdődött a Street Fight Show. Lélegzetelállító mutatványokat produkáltak a ,,lovasok' a nagyközönség szórakoztatására. Sokan először láttak élőben ilyesmit, például azt, hogyan lehet egy keréken gurulni legalább 200-300 métert, közben a kormányt sem fogni...
A motorosok közül az egyik magyarországi, érdi fiatalember, Hollóssy Ádám fogalmazta meg talán a legjobban a fiataloknak is szánt üzenetét:
- Én 1998 óta motorozom, és akik most kezdenek hozzá, azoknak azt tudom tanácsolni, hogy tartsák be a fokozatosság elvét. Tehát ne azonnal a legnagyobb motorra üljenek fel, hanem kezdetben a kisebb motorokkal próbálkozzanak. Én is úgy kezdtem, hogy az első motorom 250 köbcentis volt, de mára eljutottam egy 1100-asig. Lehet, hogy később veszek egy még erősebb gépet. Nem szabad ,,őrültködni', mert az embernek csak egy élete van, otthon is hazavárják... Évente többször is elmegyek ilyen jellegű találkozókra, főleg Kelet-Magyarországra, egyszer voltam nyugat-magyarországi találkozón is, de azok nem valami barátságosak. Másodízben vagyok itt, Muzslyán, a klubtagok mindannyian nagyon rendesek. Egyszer voltam egy nagyobb túrán, Skóciában, amely valóban élmény volt számomra. A környező országokban, amelyek közel vannak hozzánk, szinte mindegyikben megfordultam.
A külföldre elszármazott ,,motoros' muzslyaiak és nagybecskerekiek is erre a nagyméretű megmozdulásra időzítik a hazalátogatásukat. Ezt tette a Kaip család is. Már 16 éve élnek Németországban. Tibor 15 évesen kezdett motorozni. Abban bízik, hogy a lányaira is ,,rászáll' a motorozás vágya.
Az 55 éves Božidar Veljković (Vendi) még csütörtökön érkezett Nišből, és mintegy 320 km-t motorozott le. Szerinte nagyon fárasztó az út, de megéri, hisz így évente néhányszor találkozhat távolabbi barátaival. A hazai motorosok közül ő érkezett a legmesszebbről. Díjazták is. Egyébként díjat kapott még a találkozón megjelent, legtömegesebben képviselt klub, a legidősebb motoros (aki 67 éves volt és a vranjei körzetből jött), a legidősebb motorosházaspár, a legjobb motorosbemondó, a legszebb kézileg elkészített motor tulajdonosa. A találkozón különféle ügyességi, szórakoztató játékok is voltak, mint például kötélhúzás, ,,kéztörés', testfestészet stb.
A Road Flyers Motoros Klub tagjait csak dicsérték a vendégek, hisz vagy félszázan voltak azok, akik éjt nappallá téve csak azon munkálkodtak, hogy zökkenőmentesen múljon el a III. Motorostalálkozó. A sok álmatlan éjszaka végül megérte. Sikerült. Lehet pihenni. Egy másik találkozóig.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..