home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
Megnyitott a sétaerdei fürdő
Sörös Vince
2024.06.13.
LXXIX. évf. 24. szám
Megnyitott a sétaerdei fürdő

Mától tárt kapukkal várja a fürdeni vágyókat a sétaerdei, az idén ötvenéves olimpiai medence.

1974-ben kezdték építeni, ahogy az öltözőket és a tribünöket is. Azóta természetesen bővült a medencék és a szolgáltatások, lehetőségek száma is a sétaerdei komplexumban. A Stadion Kommunális Közvállalat 2024-ben 228,5 millió dináros költségvetéssel gazdálkodik, ebből látja el, illetve működteti azt a hét sportobjektumot, amely a város tulajdonában van. Ennek 85 százalékát, tehát 192,6 millió dinárt a városi költségvetés fedezi.

— Az idén megkezdődik a vízvezetékrendszer cseréje, illetve felújítása 11,5 millió dinár értékben, melyhez 5 millió dinárt az idei évben rendeltünk hozzá, és a jövő évben további 6,5 millió dinárt fogunk hozzárendelni, amely természetesen a karbantartási munkálatokat is fedezni fogja. Egyre több nyugalmazott polgár veszi igénybe a nyugdíjaskártya által nyújtott ingyenes lehetőséget, akár a sétaerdei, akár a prozivkai medencén. Erről az akcióról még azt kell tudni, hogy a nyugdíjasok személyesen keresték fel dr. Pásztor Bálintot ezzel a kéréssel, mi pedig csatlakoztunk az akcióhoz. Elég csak felmutatni a nyugdíjaskártyát, és így teljesen bérmentve tudják használni a kora reggeli órákban a medencéket — mondta el Góli Csilla, a Városi Tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja, majd megköszönte az elmúlt évek közös munkáját dr. Pásztor Bálintnak.

A Stadion Kommunális Közvállalat, mely az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, hét objektumot irányít. Ezek a sportcsarnok, a sétaerdei nyitott medence, a prozivkai zárt medence, a Május 1-je utcai sportpályák, a városi korcsolyapálya, a városi stadion, illetve a városi lőtér.

Tamara Dimitrioski, a közvállalat igazgatója elmondta, hogy az idén is sikerült befestetniük az olimpiai medence medrét és a lelátókat, felújították a kis medencéket, illetve az őket körülvevő területet.

— Nagy figyelmet fordítottunk a zöldfelületeknek a rendezésére, minden évben új növényekkel gazdagítjuk a sétaerdei medencék parkját. Az előző évekhez hasonlóan az idén is vásároltunk műanyag napozóágyakat, illetve napernyőket, és kialakítottunk egy gyermeksarkot a legfiatalabb látogatóink számára — foglalta össze az igazgatónő.

Az olimpiai medencén kívül három gyermekmedence található a fürdő területén, ezekből az egyik termálvízzel van megtöltve, és van még egy csúszdával ellátott medence is. Ezenkívül röplabdapálya, gyermekjátszótér, illetve nyitott edzőterem is rendelkezésre áll.

— Minden évben arra törekszünk, hogy fejlesszük ezt az objektumot, így például a tavalyi évben reflektorokat szereltünk fel az olimpiai medence köré, így most már az esti időpontokban is használható. Tavaly felszereltük az új beléptetőrendszert, melynek az volt a célja, hogy elkerüljük a tolongást a nyitások alkalmával, és hogy így zökkenőmentesen juthassanak be a látogatók — mondta el Tamara Dimitrioski.

A sétaerdei nyitott medencén mindennap reggel 6 és fél 8 között van a rekreációs időpont, kivétel a hétfő, akkor 11 órakor nyit a létesítmény, mivel ilyenkor általános tisztítást végeznek a medencén. Hétvégeken a délutáni nyitvatartás ideje 11—19 óra.

Az árak a tavalyi évhez képest nem változtak, a felnőttjegy 250, a gyermekjegy pedig 150 dinárba kerül. Ötéves korig ingyenes a belépés, ebben az esetben természetesen felnőtt felügyelete szükséges. A havijegy 3000 dinárba kerül.

Az idén már negyedik alkalommal fogják megszervezni a Szuper Nyár elnevezésű sportrendezvényt a szünetet élvező gyerekek számára. Három napon át tartó versengés fog zajlani a medencében és körülötte, ide háromtagú csapatok jelentkezését várják.

A medencék tisztasága kiváló. A víz minőségét mindennap ellenőrzik a közvállalat munkatársai, de emellett még a közegészségügyi intézet alkalmazottjai is heti szinten végeznek méréseket. Fontos, hogy a polgároknak is oda kell figyelniük arra, hogy rendszeresen használják a lábmosókat, melyek a medencék előtt vannak, illetve a zuhanyzókat, hogy a víz minősége minden pillanatban megfelelő legyen.

Fényképezte: Sörös Vince

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..